İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nizamettin Bilhan Su ürünlerinin ve yaşam alanlarının korunması, sürdürülebilirliğin sağlanması için, amatör balıkçılığa ilişkin yasak, sınırlama ve yükümlülükler getirildiğini ifade ederek bunların tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları ile ilgili düzenlemeler olduğunu, amatör balıkçılarımızın getirilen bu kurallara uygun olarak avcılık yapmalarının zorunlu olduğunu ifade etti.

 

İl Müdürü Bilhan yaptığı yazılı açıklamada “Müdürlüğümüz elemanları tarafından ilimiz gölet ve akarsularında avlanma yasağı ile ilgili kontroller yoğun bir şekilde yapılmakta olup vatandaşlarımızın 01 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında geçerli olan sazan balığı avlanma yasağına riayet etmeleri gerekmektedir.

 

Yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uyulmaması durumunda; ilgililer hakkında yasal işlem yapılarak, istihsal vasıtalarına ve elde edilen su ürünlerine el konulacak ve idari para cezası uygulanacaktır.

 

Bakanlıkça getirilen kurallara uyulması balıkçılığımız ve balıkçılarımızın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.”dedi.

 

Editör: TE Bilişim