Bu gün (8.Şubat.2015) yarıl tatili bitti. Milyonlarca öğrenci yüz binlerce eğitim emekçisi için ders zili çaldı. “Duydunuz zilin sesini.” Zil sesi 7 Haziran Genel Seçimleri için de çaldı. YSK bildirileri bir biri ardına kamuoyuna duyuru yapmakta. Milletvekilliği aday adaylığı için kamu kurum ve kuruluşlarından istifalar bir biri ardına gelmekte. En sansasyoneli hiç kuşku yok MİT müsteşarının istifası.
 
     Yarıyıl tatilini ikinci yarıyıla hazırlık kampı olarak değerlendirenler öğrenci olsun, eğitim emekçisi olsun, siyasetçi olsun “dinlenenlerden” daha başarılı olacaktır düşüncesindeyim. Kişisel kurumsal fark etmez rakiplerle yarış sathı mailine girildi mi hazırlıkların muhkem olmalı. Yarı yolda nefesin tıkanmamalı ki bitiş noktasında hedeflediğin derece ile yarışı tamamlıya bilmelisin.
 
      Futbol, eğitim ve siyaset için müthiş bir ikinci yarıyıl olacak. Her kulvar da nefes kesen mücadele ve hemen hepside Haziran ayı içerisinde sonuçlanacak. Siyaset milletvekili genel seçimleri üzerinden 7 Haziran 2015 günü 25. dönem parlamentosunu oluşturacak sayısal verilerle başarılı başarısız hesaplaması yapacak. Yâda daha geniş anlamda aldıkları yüzdelik oy oranlarıyla birinci parti, ikinci parti, üçüncü parti gibi sıralanacaklar.
 
     Milletvekilliği seçimlerine katılacak tüm siyasi özneler gibi bu yarıyıl tatili partim HDP’nin bir bölümüne benimde katıldığım hummalı çalışmaları içeren bir dizi toplantı ile dolu dolu geçti. 5-6-7 Şubat günleri Ankara yeni genel merkez binamızda yapılan İleşbaşkanlar Kurulu, parti meclisi ve seçim genel koordinasyon kurulu toplantılarında görüş ve önerilerimizi paylaşma seçimlere yönelik merkezi çalışmaların tanıklığını yapma fırsatlarını yakaladık.
 
      İlgili ilgisiz kamuoyunca en merak edilen konuların başında gelen “CHP ile ittifak görüşmesi” en yetkili organlarımızın sözcüleri ağzından net bir biçim de yalanlanarak hiçbir düzeyde görüşme olmadığının altı kalınca çizilerek bir kez daha belirtildi. Seçimlere parti olarak girilmesi kararının il kongreleri alan çalışmaları ve genel meclislerin almış olduğu kararlar neticesinde olduğu, hiç bir kamuoyu şirketine partimizin oy oranlarına ilişkin bir çalışma verilmediği, partimiz iradesi dışında yapılan kamuoyu araştırma şirketlerinden (X) şirketi 9,70  (Y) şirketi 11.80 ve (Z) şirketince açıklanan 14.20 rakamlarına göre değil kendi öz örgütlülüğüne inanan gerçekçi bir seçim stratejisi ve planlamayla 7 Haziran seçimleri startının verildiği açıklandı.
 
     Görüşülen sendika, meslek odası, inanç grupları ve kanaat önderleriyle demokratik muhalefetin BHH, Halkevleri gibi yapılanmalarıyla bir araya gelindiğini görüşmelerin olumlu geçtiği “bu tarihsel eşikte” partimiz HDP ile birlikte hareket edilmesi prensibinin büyük bir çoğunlukla kabul gördüğü bilgisi verildi.
 
     Yine kamuoyunca merak edilen “milletvekilliği adaylarını belirleme yöntemi” konusunda PM oybirliğiyle “merkez yoklaması” yöntemiyle milletvekili adaylıklarının belirlenmesine karar verip GM Seçim Koordinasyon Kurulunu tam yetkili olarak görevlendirdi. İllerde ve ilçelerde oluşturulacak beşer kişilik aday adayı başvurularını kabul komisyonları en geç 28 Şubat a kadar çalışmalarını tamamlayıp GM’e aday adaylarının başvuru formlarını iletip GM ce yapılacak değerlendirmelerin ışığında sıralamalar 15 Mart tan önce kamuoyu ile paylaşılacak.
 
      “ Egemenlerin kurdukları barajları yıkmak ezilenlerin, emekçilerin, gadre uğrayanların yok ve hor görülenlerin en geniş şekilde parlamentoda hak ettiği yeri alması için” tarihsel bir önemi olan Haziran 2015 milletvekili seçimlerine yönelik çalışmaların yurt dışı ayağının 25 gün önce yetkilendirilen partililerimizce başladığını, ağırlıklı olarak seçim kampanyasının Avrupa ülkelerinde yürütüleceği bilgilerinin sunumlarla PM ve İl eş başkanlarına aktarıldığı 5-6-7 Şubat çalışmaları illerdeki yoğun programlar nedeniyle 7 Şubat saat 13 sularında bitirildi.
 
      Baştada belirttiğim gibi soluk soluğa bir ikinci dönem olacak. Sınavlar ve sınıf geçmeler üzerinden öğrencilere, şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılım yönünden futbolculara alacakları oy yüzdeleri ve parlamentoda temsili yet yönünden tüm siyasilere ikinci yarıyıl çalışmalarında kolaylıklar diliyor, hedeflerini gerçekleştirme temennisinde bulunuyorum.