Niğde Valiliği himayesinde, Üniversitemizin destekleri ve ev sahipliğinde, Niğde Barosu, Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Niğde Temsilciliği iş birliğiyle "Güçlü Aile Vizyonu Toplumsal Koruma Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Niğde Şehit  Ömer Halisdemir Üniversitesi  Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen çalıştaya Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Baro Başkanı Av. Emin Alper Öztürk, paydaş kuruluşların yöneticileri, il protokolü, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile paydaş kuruluşların personeli ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Çalıştayda aile odaklı sosyal hizmet modeli güçlendirecek çalışmalar masaya yatırıldı. Bu kapsamda ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat, uygulamalar ve bu konuda geliştirilmesi gereken alanlar tartışılarak, iş ve aile yaşamının uyumlaştırılmasına yönelik geliştirilebilecek politikalar ve ailenin korunmasına ilişkin hak ve sorumlulukların güvence kapsamının nasıl genişletileceği ele alındı. Çalıştayda ayrıca ailelerin ekonomik ve sosyal yönden desteklenmeleri amacıyla alınabilecek ek tedbirler, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek ekonomik ve sosyal desteklerin neler olması gerektiği konuları üzerinde de duruldu.

"Üniversitemiz 'Güçlü Aile, Sağlıklı Toplum' Anlayışıyla Faaliyetler Yürütüyor"

Çalıştayın açılış töreninde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu  “Topluma hizmet konusunda önemli çalışmalar yapan Üniversitemiz, “Güçlü Aile, Sağlıklı Toplum” anlayışını esas alarak Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezimiz aracılığıyla önemli faaliyetler gerçekleştiriyor.’’ dedi. Bu konuda Üniversitemizde yakın dönemde panel, konferans, seminer ve eğitim gibi önemli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirten Rektör Uslu, ‘‘Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin genç, yaşlı, çocuk gibi toplumumuzun her kesimini ilgilendiren meseleler ile bağımlılık, aile içi şiddet, endemik hastalıklar vb. konularda bilimsel araştırmalara ev sahipliği yaptığını ifade etti.
Üniversitelerin toplumsal sorunlara odaklanılarak bu meselelere bilimsel yaklaşımların geliştirildiği kurumlar olduğunu vurgulayan Rektör Uslu, konuşmasının devamında ‘‘Bilhassa buralarda sosyal ve beşeri bilimler alanında yapılan çalışmalar, insanlığın en kompleks ve zor meseleleri olan sosyal olay veya olguların daha iyi anlaşılarak tahlil edilmesine önemli olanaklar sağlayacaktır. Toplumsal meselelerin yerinde ve derinlemesine tahlilinin yapılması ise bu problemlerin çözümüne ilişkin politika geliştirme girişimlerini çok daha güçlü kılacaktır. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak biz de bu anlayıştan hareketle sosyal ve beşeri bilimler alanında ülkemizin toplumsal meselelerine ışık tutan, bunlara çözüm odaklı bilimsel yaklaşımlar getiren çalışmalar yapma gayreti içerisindeyiz.” sözlerine yer verdi.

Rektör Uslu konuşmasını “Tüm bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli paydaşlarımızın ortaklığında düzenlenen bu çalıştayın sağlıklı ve güçlü aile kurulmasının önündeki engellerin kaldırılması adına sorunların çözümüne ve etkili politikalar geliştirilmesine katkı sunmasını diler, siz katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ederim” diyerek noktaladı.

Çalıştay, farklı salonlarda gerçekleşen oturumlar ile toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Niğde'de 193 proje için 3 milyar 300 milyon 600 bin ödenek ayrıldı Niğde'de 193 proje için 3 milyar 300 milyon 600 bin ödenek ayrıldı

Editör: Selim GÖKEL