Niğde Belediyesi, 16 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla, ‘Farkındalık yürüyüşü’ ve ‘Çöp toplama’ etkinliği düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen yürüyüş etkinliğinde esnafa faraş ve süpürge hediye edildi.

Niğde Belediyesi tarafından organize edilen Dünya Temizlik Günü etkinliği, belediye binası önünden startı verilen farkındalık yürüyüşü ile başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in öncülük ettiği yürüyüşe, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurumlarının yöneticileri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

PANKARTLARLA YÜRÜDÜLER

Niğde'de Halk Oyunları Çocuk Şenliği Yapıldı Niğde'de Halk Oyunları Çocuk Şenliği Yapıldı

Temizliğin önemi ve doğanın korunmasıyla ilgili mesajlar içeren pankartların da taşındığı yürüyüş etkinliği, Niğde Belediye binasının önünden başlayarak Bankalar Caddesi güzergahından Suat Baykal Caddesine kadar devam etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yürüyüş sırasında esnafa günün önemine binaen faraş ve süpürge hediye etti.

 

EN BÜYÜK YATIRIMLAR ÇEVREYE

Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesi’nin en büyük yatırımlarını çevreye yaptığını belirterek, Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin geçtiğimiz ocak ayından itibaren faaliyete geçtiğini anımsattı.

Her yıl 250 farklı kuş çeşidine ev sahipliği yapan baraja ait arıtma tesisinin elektrik enerjisinin de yine güneş enerjisi ile karşılandığını kaydeden Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi’nin ayrıca Sıfır Atık belgesi olan nadir belediyeler arasında yer aldığını vurguladı.

 

TOPYEKÜN MÜCADELE

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin günün 17 saati mesai yaparak, bulvar, cadde ve sokakları temizlediğine işaret eden Başkan Özdemir, çevre kirliliği ile mücadeleye bireysel ve toplumsal olarak da katılım sağlanması gerektiğini anlattı.

GELECEK NESİLLERE DAHA GÜZEL BİR DÜNYA

Temizliğin birinci kuralının kirletmemek olduğuna dikkat çeken Başkan Özdemir, sadece çevreyi değil doğayı da temiz tutup koruyarak gelecek nesillere daha güzel, daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çaba gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Selim GÖKEL