Vali Âlim BARUT beraberinde bazı il müdürleri olduğu halde Ulukışla İlçesi'ni ziyaret etti. Heyet, belediye başkanları ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi...

 

Vali Âlim BARUT beraberinde İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk NAYIR, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan ULUDAĞ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN,İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet AKAYCAN olduğu halde Ulukışla İlçesini ziyaret ederek burada belediye başkanlarını, muhtarlarla bir toplantı yaptı.

Fehmi LİKOĞLU

İlçe Protokolünden Tam Kadro Karşılama

Ziyaret heyetini Kaymakamlık önünde Ulukışla Kaymakamı Fehmi LİKOĞLU, Ulukışla İlçe Jandarma Komutanı, Ulukışla İlçe Emniyet Amiri başta olmak üzere Ulukışla İl Genel Meclis Üyeleri Ali UĞURLU, Birol ÖNDER belde belediye başkanları, köy muhtarları ve ilçe protokol mensupları karşıladı. Karşılamanın ardından Vali BARUT ve beraberindekiler İlçe Kaymakamlığı ziyaret ederek yeni göreve başlayan Kaymakam LİKOĞLU'na nezaket ziyaretinde bulundular.

Tüm İlçelerimizi Ziyaret Ediyoruz

 

Heyet daha sonra muhtar ve belediye başkanları ile tarihi Mehmet Paşa Kervensarayı Toplantı Salonu'nda biraraya geldi.  Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Âlim BARUT; gerçekleştirdikleri ziyaretin ve toplantının herhangi bir programa bağlı olmadığını vurgulayarak, toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacağını ve hasbihal edileceğini belirtti.

“Bildiğiniz üzere her yıl rutin olarak ilçe gezilerini yapıyoruz. Bu yıl genişletilmiş bir kadroyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Burada özel idare eksenli olmak üzere ilimizin daire amirleri ile sizleri buluşturduk. Arkadaşlarımız sizlere kendi sorumluluk alanlarında bilgi verecekler. Siz de, varsa görüş ve talepleriniz bizlere aktaracaksınız." dedi.

Vali Âlim BARUT daha sonra tüm il müdürlerine, kaymakamlık makamına, İl Genel Meclis makamına söz hakkı vererek toplantıya katılan katılımcıları ilgili oldukları kendi görev sorumlulukları hakkında bilgilendirmesini istedi. Bu çerçevede tüm il müdürleri Ulukışla İlçesi özelinde değerlendirmede bulundular.

 

 Kaymakam LİKOĞLU Memnuniyetini İfade Etti

Ulukışla İlçe Kaymakamı LİKOĞLU, toplantıda yaptığı konuşmasında gerek Vali BARUT'u ve gerekse il idare kurulu üyelerini ilçelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Hayvan Hırsızlıklarına Dİkkat

Daire müdürlerinden söz olan İl Jandarma Alay Komutanı Ufuk NAYIR; "Yörede önemli asayiş olayları olmamaktadır. En sıklıkla gördüğümüz olaylar ilçenin geçiş noktasında olmasından dolayı oto hırsızlığı, gümrük ve tekel kaçakçılığı ve hayvan hırsızlığıdır. Hayvan hırsızlıklarına karşı ilçe janarma komutanlığımız tarafından dağıtılan broşürleri inceleyiniz." ifadesini kullandı.

Alkollü Araç Kullanmayın

İl Emniyet Müdürü Ali Doğan ULUDAĞ ise yaptığı konuşmasında; "2013 yılı Trafik Yılıdır. Alkollü araç kullanımı, aşırı hız ve emniyet kemeri uygulamalarının tüm hassasiyet ve ciddiyeti ide devam etmektedir. Sizlerden isteğimiz kurallara uymanızdır. Biz ceza keserek sizlerin mağdur olmasını istemiyiz."dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Erdal KOÇYİĞİT yaptığı konuşmasında "Sayın Valimiz Âlim BARUT'a bizleri sizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. Ulukışla İlçemiz yatırımlardan hakettiği payı almaktadır. Yapılan hizmetler köylümüze hayırlı olsun." dedi.

Genel Sekreter Ali NEBOL, ilin nüfus durumu ve köy yol ağı ve diğer altyapı hizmetleri hakkında bilgi verdikten sonra 2013 yılında yapılması planlananlar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Vali BARUT daha sonra köy muhtarları ve belediye başkanlarına söz hakkı vererek görüşlerini dinledi. İlgili il müdürlerine gündeme gelen konuları incelemeleri için talimat verdi.

Su Sayacı Kullanın

Vali Âlim BARUT toplantının kapanış konuşmasında gündeme gelen köylerde içme suyu kullanımında sayaç kullanılması hakkında bir değerlendirmede bulunarak toplantıya son verdi. BARUT:"Günümüzde içme suyu petrolden değerli hale gelmiştir. Mevzuatlara göre içme suyuna sayaç takılmalıdır. Size verilen hizmetin az da olsa bir bedeli var. Bu konuda tüm muhtarlarımız üzerine düşen görev yapsınlar" dedi.









Editör: TE Bilişim