Niğde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından  5 köye yangına ilk müdahale tankeri dağıtıldı. 

Niğde'nin orman köylerinden Horoz, emirler, kürkçü, gümüş ve ömerli köyleri muhtarlığına 3 tonluk yangına ilk müdahele tankeri teslim edildi. 



Niğde Bor Yolu üzerinde bulunan Niğde Orman İşletme Müdürlüğü binası önünde yapılan teslim törenine Orman Genel Müdürlüğü  Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Halil Yörükoğlu ve Niğde İşletme Müdürü Mehmet Özmedir katıldı. 


Kayseri Bölge Müdür Yardımcısı Halil Yörükoğlu burada yaptığı kısa konuşmada ; Ulukışla ilçesimizde 5 köyümüze yangın söndürme amaçlı su tankeri dağıtıyoruz. Ülkemize Akdeniz iklimi hakim olduğu için yangınları konusunda hassasiyet taşıyor. Ülkemizdeki orman yangınlarının yüzde 97 oranında insan etkisiyle, bilinçsizlik veya dikkatsizlik sonucu  meydana gelen yangınlardır. Yangınlar çıkmadan önce önleyici tedbirler almamız gerekiyor. Orman Genel Müdürlüğü olarak her yıl orman köylülelerimizi ve bütün vatandaşlarımızı  bilinçlendirilmesi için çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Çıkan orman yangınlarına kısa sürede müdahale esastır. Orman Genel Müdürlüğü olarak yangın çıkmış bir alana 17 dakika da müdahale eder hale geldik, bunu daha erkene alma planlamalarını yapıyoruz. Bunun içinde yangına ilk müdahale edecek ekibin ve techizatın sayılarını artırma çabası içindeyiz. Bu kapsamda, Niğde'nin Ulukışla ilçesindeki 5 köyü dağıtılacak. Bu tankerler sadece orman yangınında kullanılmayacak. Ev yangını, arazi yangınlarında da kullanılabilecek, sadece özel işlerde kullanılmayacak, inşaallah yangın çıkmaz kullanma imkanı da olmaz" dedi.



Tankerlerin anahtarı Ulukışla'nın 5 orman köyü muhtarlarına teslim edildi. Tören sırasında tankerlerin nasıl çalıştığı da gösterildi. 



 

Editör: TE Bilişim