CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 2014 yılından bu yana 15 kaymakamın değiştiği Ulukışla ilçesinde, sorunların çözülemediğini söyledi. Gürer, İçişleri Bakanlığının, Ulukışla’da sürekli kaymakam değişikliği yapılmasının nedenini açıklamasını da istedi. 

 

GÜRER, SÜREKLİ KAYMAKAM DEĞİŞİKLİĞİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesinde sürekli kaymakam değişmesiyle oluşan sorunu, TBMM gündemine taşıdı. 

ULUKIŞLA, DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÜNLÜ BİR İLÇE 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ulukışla’nın doğa ve doğal güzelliklerin yanı sıra Bolkar Dağlarında yetişen dünyaca ünlü kirazı, lahanası, tarihî kalıntıları, kalesi, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'yla ünlü bir ilçe olduğuna dikkat çekti.

OLANAK VAR, GELİŞME YOK 

Olanaklarına rağmen, demir yolu, kara yolunun buluştuğu Ulukışla ilçesinin gelişmemesinin üzüntü verici olduğuna işaret eden Gürer, bunun nedeninin yöneticilerin ilçede istikrarlı bir şekilde görev yapmalarına olanak tanınmamasından kaynaklanmış olabileceğini ima etti. 

4 AYDA BİR KAYMAKAM DEĞİŞİYOR 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2014 yılından bu yana 15 kaymakam değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, “Her dört ayda bir kaymakam değişmesi, ilçe sorunlarında çözümsüzlüğe neden olmaktadır” diye konuştu.

Ulukışla’da Tütün Denetçiliği Eğitimi verildi Ulukışla’da Tütün Denetçiliği Eğitimi verildi

KÖY MUHTARLARININ TALEBİ…

Başka bir ilçeye geçici görevle tayin edilen son kaymakamın ilçede görev yapmaya devam etmesi için 33 köy muhtarının imzalı talepte bulunduğunu anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, muhtarların "Hizmet ve projeler hazırlayan kaymakamın geçici görevlendirmeyle gönderilmesi umutlarımızı kırmıştır” şeklinde açıklama yaptıklarını belirtti.

CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, sürekli kaymakam değişikliği yapılmasının Ulukışla ilçesinde hizmetin önünü kesen nedenlerden biri olduğuna da işaret ederek, “ İçişleri Bakanlığı neden Ulukışla'da sürekli kaymakam değişikliği yapmaktadır, açıklanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim