AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, hafta sonu programları kapsamında dün Ulukışla ilçesindeydi. Önce geleneksel hale gelen Şeyhömerli Köyü Pilav Festivalinin 12.sine katılan milletvekilleri daha sonra Ulukışla ilçe merkezinde esnaf ve kahvehane ziyaretleri gerçekleştirdiler, vatandaşlarla buluştular. Ardından da Tepeköy, Hasangazi ve Beyağıl köylerini ziyaret ettiler. İlçede ve köylerde gerçekleştirilen ziyaretlerde vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılaşan milletvekilleri,  sağlıktan tarıma, hızlı trenden sulama ve gölet projelerine önemli hizmetlerin müjdesini vererek Ulukışla’nın alacağı yatırım ve projelerle hizmetin kalesi olma yolunda ilerlediği ifade ettiler. 

 

AK Partili Milletvekilleri Kavaklıoğlu ve Selvi’ye AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in yanı sıra İl yönetim kurulu üyeleri Mevlüt Şahin, Cumali Çevik, Ali Sayın ve Ahmet Güney’in yanı sıra AK Parti Ulukışla İlçe Başkanı Hacı Mehmet Büyükdikmen, Çiftehan Belediye Başkanı Göksel Akçam, İl Genel Meclis üyesi Ali Uğurlu, Yeniyıldız Belediye Başkanı Mustafa Aydoğdu, Kılan Belediye Başkanı Ali Akpınar eşlik etti.

 

Beyağıl’a doğal arıtma, Hasangazi’ye sulama projesi

Milletvekillerinin köy ziyaretlerinde ilk durak Tepeköy’dü. Köy kahvehanesini ziyaret ederek burada sorunları doğrudan vatandaşlardan dinlediler. Daha sonra da Beyağıl köyüne gidildi. Burada da vatandaşlarla buluşan milletvekillerine Beyağıl muhtarı Fatih Özel, doğal arıtma tesisi, sulama ve orman çalışmaları gibi projelerden dolayı teşekkür etti. Bir sonraki durak ise Hasangazi’ydi.

 

Hasangazi köyünde vatandaşların ilgisiyle karşılanan milletvekilleri köy kahvesinde bir süre sohbet ederek sorunları dinlediler. Köylülerin göletle ilgili isteği üzerine vekiller, Hasangazi Göletinin Konya Ovaları Projesi kapsamında genişletme ve kapalı sulama sistemi çalışmaları ile köy için daha verimli bir kaynak haline gelmesi yönündeki yürütülen projeyi paylaştı. Ayrıca Porsuk Göletinin de sulama açısından Hasangazi’ye faydalı olabilmesine imkân verecek bir çalışmanın İl Özel İdaresince yürütülmeye başlanacağını söylediler.

 


Editör: TE Bilişim