Darboğaz Belediyesi tarafından 14. Kez düzenlenen Kiraz Festivali son defa yapıldı. Gelecek yıl belediyesi kapanacak olan Darboğaz, belediye olarak son kiraz festivalini yaptı.

 

Her yıl geleneksel olarak yapılan Kiraz Festivali 14. Defa Darboğaz Belde Meydanı’nda yapıldı. Festivale Niğde Valisi Alim Barut, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Ulukışla Kaymakamı Fehmi Likoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, CHP İl Başkanı Ünal Baykan, MHP İl Başkanı Hakan Er ile birlikte Niğde protokolünde bir çok kişi ile şehir ve ülke dışında yaşayan Darboğazlılar katıldılar.


Açılış konuşmasını yapan Darboğaz Belediye Başkanı Mustafa Kuzum, festivalin gelenekselleştiğini, belediye kapansa bile Darboğazlıların sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, kültür ve kaynaşmanın sembolü olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra kürsüye CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak çıkarak, iktidarı sert bir dille eleştirdi. Kapanan belediyelerden başladığı konuşmasını Taksim Gezi Parkı ile bitirerek, iktidarın her şeyi satarak, cari açığı kapatmaya çalıştığına vurgu yaptı. Doğan Şafak’ın siyasi konuşmasını Darboğazlılar sık sık alkışlarla kestiler.

Son konuşmacı olarak Niğde Valisi Alim Barut kürsüye gelerek, kirazın sadece bitki olmadığını, bir endüstri haline geldiğini, yetiştirilmesi ile bir sanat eseri olduğuna vurgu yaparak, üretilen kirazlardan dolayı Darboğazlılara teşekkür etti.


Daha sonra 18 kiraz üreticisini ürettiği kirazlar arasında yarışma yapıldı. İlk beşe girenlere çeşitli ödüller verilirken, çeşitli konser ve halk oyunları ile Cumartesi saat 20:00’a kadar festival devam etti.

DAHA FAZLA FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYIN

 





Editör: TE Bilişim