Niğde Ulukışla’ya bağlı Kazak Köyü Altay topraklarının 60 yıllık suya hasreti diniyor.

 

 Altay Köyü Göçmentepesi’nde devam eden su arama çalışmaları sonuçlandı ve bölgedeki kuyular faal hale getirildi. 2 ay içerisinde çalışmaya başlayacak kuyular sayesinde 14 bin dönümlük arazi hayat bulacak. Su sevinci yaşayan Altaylılar AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’na bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdiler.

 

Ziyarette Altay Köyü Muhtarı Abay Orhun, eski muhtar Mustafa Kök ve vatandaşlar bulundu. Su arama çalışmalarında büyük destek ve ilgi gördükleri Kavaklıoğlu’na teşekkür eden Altay Köyü Muhtarı Abay Orhun 1955 yılından beri yaşadıkları tarımsal su sorununun çözümüyle bölgenin küçük Çukurovası olacaklarını söyledi.

 

Altay Köyü Muhtarı Orhun açıklamasında şunları söyledi: “1955 yılında geldik o zamandan beri su sorunu yaşıyorduk. Sayın Milletvekilimiz Alpaslan Kavaklıoğlu da bize su arama çalışmalarında büyük destek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Tarımsal su arama çalışmalarının sürdüğü kuyularda suya ulaşıldı. 2 ay içerisinde çalışmaya başlayacak kuyular sayesinde 14 bin dönümlük arazi hayat bulacak ve bölgenin küçük Çukurovası olacağız.  Ankara Çin Büyükelçiliği’nin katkılarıyla sorunu çözecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu suyun akması öncelikle bölgeye hem göçü durduracak hem de doğanın yeniden hayat bulmasını sağlayacak. Bunun için diyorum ki, bu gün bölge ve köylülerimiz adına bir milattır”.


 

Editör: TE Bilişim