Ak Partili Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu geçtiğimiz  gün üzerlik yakarak tütsü yapmış ve belediye aracı ile bütün mahalleleri belediye aracı dolaştırarak üzerlik tütsüsü ile koronavirüsün Ulukışla'dan uzaklaşacağını söylemişti. Bu konudaki haberimiz aşağıda... 

Başkan Ali Uğurlu'nun bu girişimi gerek sosyal medya gerekse ulusal medya yer almış Başkan Ali Uğurlu eleştirilerin hedefinde olmuştu. 

Başkan Ali Uğurlu'yu eleştiren bir isim de Niğde Belediye Meclis Üyesi CHP'li Erdal Aydoğan oldu.

Aydoğan; Devlet Yönetimi Ciddiyet İster

CHP'li Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bilindiği Sadece Ülkemizi değil Dünyayı Tehdit altına alan ve hiçbir ülkenin önüne geçemediği bir virüs ile karşı karşıyayız.Tüm Dünya Bilimsel olarak bu virüse bir çare bulmak için gece gündüz uğraşmaktadır.

Son yüzyılın en büyük salgın hastalığı olan covıd-19 virüsü ne kadar ciddi olduğunu her geçen gün salgın sayısının ve ölüm sayısıyla kendini göstermektedir.İnsan hayatından daha önemli bir şey yoktur.

Bu nedenle daha ciddi tedbirler yani radikal tedbirlerin biran önce alınması, sokağa çıkma yasağının   diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de artık elzem olmuştur.

Maalesef geçen hafta için Niğde İlimiz Ulukışla İlçesi Belediye Başkanı hiçbir bilimsel bir açıklaması olmayan, araştırılmayan tamamen halkıyla dalga geçen bir açıklama yaptı.Başkan şunu unutmuş olmalı yada gündemi takip etmiyor,bu virüs tüm dünyayı tehdit ediyor ve hiçbir ülkede önüne geçemedi.Ciddi bir durum.Bu nedenle ki Devletin organlarını yöneten kişilerde bu ciddiyetle davranması gerekir.Devlet yönetimi ciddiyet ister. İlimden,bilimden uzak, halkıyla dalga geçer gibi yapılan bu açıklamayı şiddetle kınıyor, devletin makamların da yönetici olan yetkilileri bu dönemde ciddiyete davet ediyorum" dedi. 

Ali Uğurlu'nun Koronavirüs çıkışı sosyal medyada da çokça yer aldı. 

Ali Uğurlu'nun bu ilk şovu değil, daha öncede Belediye Başkanı iken  " Niğde'nin Ulukışla ilçesinde yaklaşık 4 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Ali Uğurlu, atalarından miras kalan çobanlık mesleğini de belediye işlerini aksatmadan büyük bir aşkla sürdürüyor" şeklinde vidolu haberler yapılmıştı. 

Editör: TE Bilişim