Sayısal yayına geçilmesiyle birlikte Niğde Merkezden yayın yapan Niğde Televizyonunun yayınlarını İl genelinin tamamı izleme imkanı bulacak.

 

 

“2013 yılından itibaren kademeli bir geçiş dönemi öngören bu düzenleme ile birlikte artık analog yayın sona erecek ve sadece sayısal yayın türü kullanılacak.”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Türkiye’deki tüm televizyon kanallarının temsilcilerine yönelik olarak düzenlenen “Karasal Sayısal Yayına Geçiş ve Uygulama Takvimi” konulu bilgilendirme toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

 

Niğde Televizyonu Genel Müdürü Hamza Tav; “Türkiye, sayısal karasal yayına geçişe hazırlanırken,  sayısal televizyon yayınını evinizin istediğiniz odasında net olarak izleyebileceksiniz” dedi.

 

 

İstanbul da gerçekleştirilen toplantıya katılan Niğde Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hamza Tav, sayısal yayına geçilmesiyle birlikte televizyon yayınlarının çok daha kaliteli ses ve görüntüyle izleyiciye ulaştırılacağını söyledi.

 

 

Herhangi bir uydu anteni ve şifre çözücüye ihtiyaç duyulmayan Sayısal Karasal Televizyon yayınları, herkese daha kaliteli yayın alabilme imkanı sağlayacaktır diyen Tav, Karasal Sayısal Yayında kablo bağlantısına gerek olmayacağını belirtti. 

 

 

Niğde Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hamza Tav; “Bu geçişten en fazla vatandaş yararlanacak. Sayısal yayına geçildikten sonra vatandaş abonelik ve alıcı ücreti ödemeyecek” diye konuştu.

 

 

Sayısal yayın türünün, verilerin (görüntü ve ses) dijital ortamda sunulması demek olduğunu belirten Tav,  bu uygulamaya geçiş ile Niğde merkezle birlikte beş ilçe köy ve kasabaların tamamen Niğde Televizyonunu izleme imkanına kavuşmuş olacağının altını çizdi.

 

 

 

Editör: TE Bilişim