Yapılan son iki yerel seçimde seçilerek yaklaşık 8,5 yıldır Niğde’nin Belediye Başkanlığını yapan Faruk Akdoğan 18 Ekim 2017 tarihinde bir basın toplantısı yaparak başkanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, düzenlediği basın toplantısında 8.5 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı görevini bıraktığını açıkladı.  Akdoğan, “Gönlüm rahat, alnım açık, başım dik. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işle uğraşmadık” diyerek istifa etmişti.

Bu konu yerel basında hiç tartışılmadı, yorumlanmadı. Niğde’de gelişen ve ayyuka çıkan bir çok konu gibi OHAL ülkesinin BuHAL şehrinde  Faruk Akdoğan’ın istifası da tartışılmadı. Ama borhaber.net bedel ödediği için! şimdilik sadece arşiv tutabiliyoruz. Normalleşme umudu ile biriktiriyoruz.  Eski Başkan Faruk Akdoğan’ın bu arşivimize katkıda bulunmasını da bekliyoruz!

Başkan Akdoğan, medya da çok yer alan bir belediye başkanı idi. Kendisinin yer aldığı onlarca haber var. Bu haberler hemen hepsi Niğde Belediyesinin resmi internet sitesinde www.nigde.bel.trde  yayındaydı. Ancak geçtiğimiz haftalarda Niğde Belediyesinin internet sitesinin arayüzü değiştirildi ve Faruk Akdoğan’ın olduğu bütün haberler silindi. Değişiklik aşamasını izledik tekrar eklenir mi diye bekledik ama yapılmadı.  Sitede sadece mevcut başkan Rıfat Özkan’ın bulunduğu haberler var. Silinen  8,5 yıllık haberler Niğde için güzel bir arşivdi. Üzüldük…

Belediye’den sitemizi yeniledik gibi bir açıklama gelebilir, oysa pek ala site yenilenirken eski haberler yine arşivde yer alabilirdi, bu teknik olarak mümkün ve çok basit.  İstifaya zorlanan ve halefleri tarafından uygulamaları sık sık eleştirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı  Melih Gökçek gibi diğer istifa eden belediye başkanlarının bulunduğu resmi belediye sitelerine baktık, ama aynen duruyor.

Faruk Akdoğan’ın haberlerini silecek kadar… Ne yaptı eski başkan merak ediyoruz?


 Belediye sitesindeki haberler bölümü için tıklayın

 
Editör: TE Bilişim