Makyajın stili ne olacak? Modayı takip eden, kendine yakışanı ve gündemde olanı beraber kullanmayı bilen Evorianlar için, işte bu kışın en moda makyaj trendleri!


Öncelikle bu kış hepimizin içi rahat çünkü bu kış makyaj modasında herkes kendine uyan bir stil bulabilecek. Makyaj modası bu kış 3'e ayrılıyor: Romantik, Asi ve Klasik! Biri mutlaka size uyacaktır...


Makyajın stili ne olacak? Modayı takip eden, kendine yakışanı ve gündemde olanı beraber kullanmayı bilen Evorianlar için, işte bu kışın en moda makyaj trendleri!

Öncelikle bu kış hepimizin içi rahat çünkü bu kış makyaj modasında herkes kendine uyan bir stil bulabilecek. Makyaj modası bu kış 3'e ayrılıyor: Romantik, Asi ve Klasik! Biri mutlaka size uyacaktır...


Romantik Makyaj Stili

romantikmayjak_450

Romantik akımda morlar ve pembeler kendini oldukça öne çıkarıyor. Kıyafet, aksesuar ve makyajda morun tonlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Dramatik pembe gölgeler, gölge fırçasıyla açık pembe veya mor tonlarını karıştırarak size özel bir ton kullanabilirsiniz. Aynı şekilde alt kirpik boyunca da bu tonlarla gölgeleme yapmanızı tavsiye ederiz.

Asi Kız Stili

asi-kiz-makyaji

Bu makyajda asi denildiği için aklınıza her yanına siyahlar sürmüş, saçı başı dağınık bir kız gelmesin. Tam tersi, bu yıl asilik sadelikle birleşiyor.

Gözlere bir astarla kapatıcı uygulayın. Üstüne ten renginizin tonlarında bir far sürün ve rimel ile kirpikleri belirginleştirin. Gözleri mümkün olduğunca sade bırakın. Asilik sadelikle gizlenecek ancak dudaklar kendini ortaya kırmızıyla çıkaracak.

Dudak kenarlarını kırmızı kalemle çizin ve içini dramatik bir kırmızı rujla doldurun. Neredeyse siyahi kırmızılar, koyu şarap renkleri moda. Hafif allıkla makyajı tamamlayın.




Klasik Stil

klasik-makyaj_450

Klasik stilde cildin duruşu çok önemli, cildinizi öncelikle iyice nemlendirin. Cildinize masaj yapın, kan dolaşımı ve nem ile aydınlansın. Ardından ten renginize en uygun fondöten ile fırça yardımıyla kapatıcıyı uygulayın.

Ardından güneşin simgesi olan sarı tonlarını gözkapağı üzerine yedirerek uygulayın. Hatta kırık beyazları da çok abartılı olmamak şartıyla kullanabilirsiniz.

Kaşın altında kalan kısımda dilediğiniz çarpıcı rengi kullanabilirsiniz. Turkuaz, yeşil, mavi, altın gibi tonlarla kaşa kadar olan alanı kaplayın. Gölge yapmayın.

Eye-liner kullanırken bu makyajda kuyruk yapmayacaksınız. Gözün bittiği yerde uygun biçimde eye-liner da bitmeli.

Alt kirpiklerde, gözkapağında kullandığınız tonları kullanabilirsiniz. Bu çizgiyi kullandığınız tonlardan birini seçerek tamamlayın. Ardından rimel sürün.

Çok yoğun olmayan hafif tonlarda bir allığı yanaklara uygulayın. Bronza çok kaçmayın.

Dudaklarınızı ise doğal tonlarda bir parlatıcı veya dudak renginize yakın bir ruj ve kalemle belirginleştirerek makyajınızı tamamlayabilirsiniz.




 YUMUŞAK YORUMLAR

Dumanlı bakışlar söz konusu olduğunda, sezonun en modern ve baştan çıkarıcı yorumu Donna Karan defilesinde karşımıza çıktı. Metalik farlarla yaratılan göz makyajı tek kelimeyle nefes kesiciydi. Altuzarra podyumunda ise göz kapaklarından, gözlerin altına doğru inen dumanlı bakışlarla fütüristik bir etki yaratılmıştı.

2013 makyaj trendleri 5 2013 Makyaj Trendleri

SEZONUN YILDIZI
Defilelerin en çekici görünümlerinden biri minimum göz makyajı ve zengin dudak renklerinin beraber kullanılmasıydı. Bu trendin en başarılı örneklerine Derek Lam, Diane von Furstenberg, Vera Wang ve Marc Jacobs podyumlarında rastladık. Dudak renginde özgürsünüz, yeter ki çarpıcı bir ton olsun. Kahve tonlarından, mürdümlere, yoğun kırmızılardan, koyu pembelere kadar bütün renkler serbest. Yeter ki göz makyajınız geri planda kalsın ve dudaklar yüzünüzün odak noktası olsun.

2013 makyaj trendleri 2 2013 Makyaj Trendleri

DOĞAL ETKİ
Hiç makyaj yokmuş etkisi yaratan doğal görünüm, her sezon olduğu gibi bu sezon da tahtını koruyor. Favorimiz Ralp Laurendefilesinden geliyor. Dudaklardaki açık pembe parlatıcı, yüzün geri kalanındaki kusursuz ten makyajıyla mükemmel duruyor.

2013 makyaj trendleri 2013 Makyaj Trendleri

DRAMATİK ETKİ
Daha gotik ve dramatik bir görünüm için Michael Kors ve Thakoon defilelerinden ilham alabilirsiniz. Anna Sui ve Rag and Bone podyumlarında karşımıza çıkan sıra dışı göz makyajları, gündelik güzellik rutininize giremeseler bile defileyi tam anlamıyla birer görsel şölene çevirdiler.

2013 makyaj trendleri 3 2013 Makyaj Trendleri


Editör: TE Bilişim