Kadının kadın olduğunu gösteren en önemli noktalardan biriside  güzel bir makyaja sahip olmaktır.

Her yıl kıyafet modası kendini yenilerken makyaj modası da yerinde durmuyor.

İşte 2013 İlkbahar trendi

Işıltılı Ciltler

Parlak ciltler için bu yılın modası açık renkli, aydınlatıcı ibareli fondöten ve pudralar. Taptaze, natürel duru ciltler ile bahar esintisi bu yıl kendini gösterecek.

Akdeniz Esintisi

Bu yıl farlar mavi ve yeşil ile şenleniyor. Tam ilkbahar aylarını hissettiren Akdeniz havası defilelerde de etkisini gösteriyor. Mavinin her tonu yeşillerle birleşerek gözleri süsleyecek.

Göz Alıcı Kırmızı

İlkbaharın rengini bu sezon kırmızı rujlar yansıtacak. Kış aylarından çıkmış taptaze teninize seksi kırmızı dudaklar hâkim olacak.

Gözlerde Eyeliner Esintisi

Kedi göz trendi ile eyelinerlar moda oldu. Eyeliner kullanılarak gözlerinizin öne çıkacağı makyaj trendleri bu yıl moda!
Düz bir elbiseye bir akşam dışarı çıktığınızda, gözlerinizden eksik etmemeniz gereken seksi siyah bir detay.

Gözaltlarına siyah kalemle buğulu bir gölge yapabilir, eyelinerınızı kuyruk kıvrımıyla kaşlara doğru uzatarak gözlerinize dikkat çekici bir hava katabilirsiniz. İllaki siyah kullanacaksınız diye de bir kural yok! Göz içlerine kalem çekmeyi de unutmayın.

Kalın Kaşlar

Artık ince kaş yerini kalın ve kavisli kaşlara bırakıyor. Moda defilelerinde ünlü mankenlerde gördüğümüz kalın kaşlar bu yılın trendi.

Kirpikler

Daha iri gözler, anlamlı bir bakış, şık bir görünüm için kirpiklerinizle oynama zamanı. Unutmayın upuzun ve kıvrımlı görünüşü ile kirpikler oldukça cezp edici oluyor.

Her kadının makyaj anlayışı farklıdır. Ama her sezonun bir makyaj trendi vardır. Bizlerde o trendlere uymaya çalışırız genelde. Geçen sene matlık modayken bu sene makyajda koyu renklerin hakimiyeti söz konusu.


2012-2013 sonbahar kış sezonunda gotik hareketler var. Koyu renk dudaklar bu sene çok moda! Kırmızı-bordo-mürdüm tonlarında rujlar dudaklara çok yakışacak.

Koyu kaşlar 2013′ün favorilerinden! Kaşlarınızı kalınlaştırıp kaş kalemiyle boyamanın zamanı geldi.

Panda gözler 2013′te moda!

Siyah kalem ve farla buğulanmış gözler ve boyanmış kirpiklere açık ten renji ruj ve far eşlik edecek. Dolce Gabanna ve Chloe Panda gözleri kullanan markalardan …

Chanel’in son koleksiyonu Sophia Coppola’nın Marie Antoinette filminden esinlenerek yapılmış. Makyajlarda aynı derecede Marie Antoinette tarzı. Açık pembe tonları koleksiyona hakim.

Burberry 2012 sonbahar makyaj trendine toprak tonları ağır basıyor. Yine gizemli gözler vazgeçilmezimiz!

Lancome ise kokyu fuşya dudaklar ile hafif allığı tercih etmiş . Ayrıca belirgin kaşlar Lancome 2012-13 sezonunda çok moda!

Guerlain ise kırmızının gücüne inanıyor…

Dior’un rujları sizce de çok seksi değil mi?

Editör: TE Bilişim