Yazar Fırat ENSARİ maçı yorumladı

Menemen Belediyespor karşılaşmasından sonraki iç saha müsabakası olan Tuzlaspor maçı için 5 Şubat stadının trübünlerinde futbolseverlerle birlikteydik.

Niğdesporun güzel oyun ve skorla alacağı bir galibiyetin, yer aldığımız kırmızı grupta bir çok sıralamayı etkileyeceğini görmek, bu maçta alınacak bir galibiyetin psikolojik motivasyonu açısından da önem taşıyordu.

Mücadele ettiğimiz 2. Lig Kırmızı grupta 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle beraberlik almadan 9 puanla mücadele ettiğimiz göz önüne alındığında, 7. Sırada yer almamız karamsar bir tablo çizmiyordu.

Lider Hataysporun 10 puanda olması ve aradaki 1 puanla puan cetvelinde liderden 6 basamak aşağıda olmamız, denk takımların mücadele ettiği ve her an her şeyin olabileceği kırmızı grupta,Niğde Belediyesporun şampiyonluk mücadelesinde varlığını sürdürebileceği noktasında, Niğdeli futbolseverleri umıutsuz bırakmıyordu.

Geçtiğimiz hafta Tokatsporu 3 - 1 yenerek moral bulan Tuzlasporun, Başkentte Bugsaş Spora 2 - 0 yenilen Niğde Belediyespor karşısında nasıl bir deplasman direnci göstereceği, artık sıcak sonbahar güneşinin okşayan ısısına kendini bırakmış olan yeşil çim zeminde, meşin yuvarlağın peşindeki mücadelede, gösterecekti kendini.

Stadın etrafındaki parkedilmiş araç trafiği içerideki seyirci yoğunluğunun habercisi olurken dolu tribünlerin desteği takımımıza saha ve seyirci avantajını kullanma şansını da veriyordu.

Niğde Belediyespor karşılaşmaya Cihan, Mustafa, Rıdvan, Semih, Adem, Hakan, Uğur, Alaattin, Gökhan, Taner ve İbrahim Alan onbiriyle, "Her gün on bin adım" pankartıyla çıkıyor ve "kırmızı - lacivert en büyük Niğde" sloganı açık ve kapalı arasında akisler halinde yükseliyordu.
Karşılıklı ataklarla başlayan maçta ilk ciddi atak 7. dakikada takımımız adına gelişirken ofsaytla sonuçlanıyor, akabinde Tuzlaspor 9.dakikada araya atılan topta Sadığın kaleci Cihan'ın üzerinden aşırttığı vuruşla öne geçiyordu.

12.Dakikada sağ çaprazda mutlak gol pozisyonunda kaleciyle karşı karşıya kalan İbrahim Alan'ın vuruşu üstten auta çıkıyordu.
22.dakikda orta alandan gelişen Tuzla atağında uzaktan yapılan vuruş kale direğimizin bir karış üstünden dışarı çıkıyordu.
25 dakikada kontrolsüz çıkan Niğde Belediyesporun sol defans kanadından sızan Sadık, düzgün bir vuruşla kale direğinin dibinden kendisinin ve takımının 2.golünü atıp, Tuzlayı deplasmanda 2-0 öne geçiriyordu.

32 dakikada ceza alanının solundan atılan sert şut dışarı, 33 te ise atağımız kornere çıkarılıyordu.

2-0 ın üstünlüğünü korumak için oyunu sahasında kabullenen konuk takım etkili kontrataklar yaparken, üst üste kazandığımız kornerlerden sonuç alamıyorduk.

45 dakikada sağdan seri şekilde dalan Rıdvanın ortasına Hakan Çevik kafayla uzansada iyi vuramıyor ve gol kaçıyordu.

Devre sonuna eklenen 3 dakikada ceza yayında baskı kuran Belediyesporun atakları sonuçsuz kalıyor ve soyunma odasına 2-0 mağlup giriyorduk.

2 yarıya beklenildiği gibi skor dezavantajını bir an önce kapatmak isteyen bir Niğde Belediyespor çıkıyordu. 

Nitekim golde 56. Dakikada 2. Yarı oyuna giren Emin' den geliyordu. Ceza sahasının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta rakip takım kalecisinin sağından doksana takan Emin, muhteşem bir gole imza atıyor ve farkı bire indiriyordu.

Atılan gol maça büyük bir heyecan getirirken, sertlik dozajıda beraberinde artıyordu.

65.dakikada Tuzlasporlu Melik'in sert şutunu yakın mesafeden çıkaran Cihan, belkide maçın kaderini değiştirecek mutlak bir kurtarışa imza atıyordu.

69 dakikada orta sahada Niğde orta sahasını seri hareketlerle oyundan düşüren Sadık, ara pasıyla takımını Cihanla karşı karşıya bırakıyor, Cihan müdahaleyle pozisyonu kurtarırken, defansımızda topu uzaklaştırıyordu.

81.dakikada Niğde Belediyespor atağında sağdan yapılan ortaya yükselen Gökhan'ın kafa vuruşu, direğin dibinden dışarı çıkıyordu.

İki takımın orta sahasıda yorgunluk emareleri gösterdiğinden orta sahada ciddi boşluklar göze çarpıyordu.

87 dakikada Soldan Emin'in ortasına gelişine vuran İbrahim topu farklı şekilde kale direğinin üzerinden dışarı yolluyordu.

Uzatma dakikalarında klasik doldurt boşalta geçen Niğde Belediyespor, son saniyelerde orta sahadan yapılan uzun ortaya kafayı uzatan Hakan enfes golüyle 1 puanı takımımıza hediye ediyordu.

Devre arasında ilk 15 dakikada gol bulursak maça ortak oluruz diyen Başkan Yerlikaya haklı çıkıyor, zor da olsa beraberlik mideye oturan Tuzla(ma) tadında sindiriliyordu.

Artık önümüzdeki Ankaragücü maçı haftaya bekleniyordu...


 
Editör: TE Bilişim