Cumhuriyetimizin 87. yılı nedeniyle gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Kupası küçükler Halı Saha Futbol turnuvası sona erdi.
 
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Futbol Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği HiF etkinlikleri kapsamında“Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası”nda dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
 
Cumhuriyet Kupası küçükler halı saha futbol turnuvasına 16 ilköğretim okulu katıldı. Aktüel Halı Saha Tesislerinde 6 gün süren turnuvada toplan 32 maç yapıldı. Turnuva sonucunda finalde Özel Sungurbey İlköğretim Okulunu 2-0 yenen Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlköğretim Okulu şampiyon oldu. Turnuvanın üçüncülüğünü Alparslan İlköğretim Okulu alırken, Murtaza ve Naile Uyanık İlköğretim Okulu dördüncü oldu.
 
Ödül töreninde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetleri çok önemsediklerini vurgulayarak, “Cumhuriyeti sizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü rehber edinmenizi istiyorum. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize hem spor dallarında hem de derslerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Geçtiğimiz gün yapılan final maçından sonra şampiyon takımlar kupa ve madalyalarını Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Eğitim Müfettişleri Başkanı Ali Özdemir, Şube Müdürü Fatih Altan ve Herkes İçin Futbol İl Sorumlusu Murat Turhan’ın elinden aldı. Şampiyon takımlara ayrıca sponsor firmalar tarafından çeşitli hediyeler de verildi.
 
 
Editör: TE Bilişim