İşitme Engelliler 1. Lig 3 Grupda mücadele eden Niğde İşitme Engelliler Futbol Takımı 1. Ligden Süper Lige çıktı.


Haber-Foto-Video : Selim GÖKEL 



Niğde İşitme Engelli Futbol Takımı 1. Lig 4. Grubunda Niğde’yi başarı ile temsil ederek şampiyon oldu ve Süper Lige çıkmayı hak kazandı.

 

Bor 100. Yıl Stadyumunda Rize İşitme Engelli Futbol Takımı ile karşılaşan Niğde İşitme Engelli Futbol Kulübü    6 -1  net bir sonuçla 2013-2014 sezonunu başarı ile tamamladı.  

 

Karşılaşmanın ilk yarısında 3 gol olurken, maçın tamamında Niğde İşitme Engelli Spor ‘un büyük üstünlüğü vardı ve buda karşılaşmanın sonucuna etki yaptı. Niğde İşitme Engelliler rahat bir oyunla karşıladan 6 -1 galip çıkmayı bildi. 

 

Sessiz sedasız,  Niğde’de bir spor kulübü süper lige kadar yükseldi.

 

Niğde İşitme Engelliler Futbol Kulübü Teknik Direktörü Mehmet Yıldırım maç sonunda yaptığı açıklamada; İşitme Engelliler Spor Federasyonu 1. Ligde 4 ayrı grup vardı. Bu gruplardan 1. ve 2. olanlar ve yükselme maçları sonucunda 12 takım süper lige çıkacak. Bugün diğer şehirlerde de maçlar oynanıyor. Süper ligde yer alacak takımlar belli olacak. Niğde İşitme Engelliler Kulübü olarak 1. Ligde Niğde başarı ile temsil edip Süper Lige çıkmayı başardık. Önümüzdeki sezon 12 Süper lig takımı ile mücadele edeceğiz. Hedefimiz ilk üç içinde yer alıp Federasyonumuzun bu yıl yaptığı düzenleme ile Avrupa Şampiyonası ve UEFA Şampiyonasına katılmak istiyoruz. Niğde’nin ismini sadece Türkiye’de değil, uluslar arası spor arenasında da tanıtmak istiyoruz. Ancak bu konuda bizim desteğe ihtiyacımız var. Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç ve Sayın Niğde Belediye Başkanımız Faruk Akdoğan bir nebze  destek oluyorlar ama bundan sonra daha büyük desteğe ihtiyacımız olacak. Niğde artık Süper Ligde temsil edilecek. Bu çok önemli bir konu diğer  iller bu durumumuza gıpta ile bakıyor. Sponsorluk ve manevi  desteğe ihtiyacımız var, Niğdeliler bu takıma sahip çıksın”dedi.

  

Niğde İşitme Engelli Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda takımın kaptanlığını yapan Hasan Kılın ise ; “Süper Lige çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Önümüzde zor bir süreç var. Büyük şehirlerin takımları ile mücadele edeceğiz.  Niğdelilerin desteğine ihtiyacımız var. Biraz bir çaba ile Avrupa Şampiyon Kulüpler ve UEFA’da Niğde’yi temsil edebiliriz.”dedi.

 

 

Niğde’nin 1. Ligde Takımı Var Ama… Önceki Haberimiz için Tıklayın




Editör: TE Bilişim