Çanakkale’nin Bozcaada İlçesi’nde 12 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen New Banance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu, renkli görüntülere sahne oldu. Koşulara, her yaş grubundan aralarında yabancılarında bulunduğu toplam 1200 kişi katıldı.



Atletizm Federasyonu Faaliyet Takvimi içinde yeralan, ‘yarıstakvimi.com’ tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğunu New Banance’ın yaptığı, Bozcaada Kaymakamlığı ve Bozcaada Belediye Başkanlığı’nın desteklediği 2′inci New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 K Koşusu’na aralarında yapancıların da bulunduğu 1200 kişi katıldı. Koşuya katılımın yüzde 42′sini kadınlar oluşturdu. Yarışın startını Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay silahıyla havaya ateş ederek verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı önünden başlayan koşunun 10 kilometrelik etabına katılanlar, Tuzburun Mevkisi’ne gidip, Cumhuriyet Meydanı’ndaki finiş çizgisine geldi. 21.1 kilometrelik, yarı maraton kapsamındaki koşuya katılanlar, Tuzburun, Ayazma, Sulubahçe, Amerikan Çeşmesi güzergahını takip erekek, Bozcaada turu attı.

 

Niğde’mizi temsilen Vetaran maratoncular Emekli Öğretmen Kadir Kara, Zahide Sefer İ.Ö.O.Müdürü Ramazan Eryiğit, Torbalı Camii İmamı Süleyman Sevimli, Judo Antrenörü Ali Özdemir, Sanayi Esnaflarından Bilal Tok katılmışlardır. Bütün maraton sporcularımız yarı maraton (21.100 Km.) lik yarışı tamamladılar. Kadir Kara kendi yaş kategorisinde 2. olarak Gümüş madalyanın sahibi oldu. 1200 kişi içerisinden Genel sıralamada Süleyman Sevimli 29. oldu. Ramazan Eryiğit ise 1200 kişi içerisinde genel sıralamada 113. kendi yaş grubunda ise 9. oldu.

Koşunun ardından ilk üçe giren koşuculara madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan ve bitiş çizgisine gelen tüm yarışmacılara da katılımları nedeniyle madalya verildi.

 

Editör: TE Bilişim