Bir süredir yapılan ciddi çalışmalar sonucunda Niğde’den Basketbol Milli takımına sporcu yetiştirilerek milli takım kamplarına oyuncu yollamaya başladık.

 

 Konuyla ilgili bilgi veren Basketbol İl temsilcisi M. Şeref Ciniviz; Basketbol Federesyonu Baskanlığının 2012 yılı faaliyet programında yer alan U-17 yıldız kızlar 2. Dünya Basketbol şampiyonası hazırlık kampı 4-5 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul’da, İspanya- Türkiye ikili temas müsabakaları 6-9 Nisan 2012 tarihlerinde İspanya’nın Zaragoza kentinde yapılacak olan milli takım kadrosuna İlimizden Niğde Türk Telekomspor Kulubü Sporcusu Saliha Bilen davet edilmiştir dedi.

 

 Yine Türk Telekomspor Kulübü sporcusu Ayça Kıroğlanoğlu Yıldız B Milli takım kampına davet edildi. Bu çalışmalardan dolayı Galip Baysal başta olmak üzere Türk Telekomspor Kulübüne Niğde Basketboluna ve Türk basketboluna katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

 Türk Telekom Spor Kulübü oyuncusu Milli Basketbolcu Saliha Bilen ise duygularını şöyle ifade etti: Öncelikle Antrenörüm Galip Baysal’a, Kulübüme, takım arkadaşlarıma ve bu başarıda katkısı bulunan bütün emeği geçenlere teşekkür ederek Ülkemi, İlimi ve Kulübümü en iyi şekilde temsil edeceğime söz veriyorum dedi.

 

Antrenör Galip Baysal önemli iddaalarda bulunarak Niğde’nin Türk basketboluna oyuncu kaynağı olacağını belirterek üç yıl içinde kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla Kadınlar 1. liginde yer alarak 2014 yılında Türkiye’de yapılacak olan Kadınlar Dünya Şampiyonasında yer alacak Milli takımda en az iki oyuncunun Niğde’li sporcular olacağını söyledi.






Editör: TE Bilişim