Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde'ye yapılması düşünülen modern stadyum ve spor kompleksiyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını bildirdi. 


Başkan Akdoğan, yapılacak stadyumun yeriyle ilgili 2 ayrı alternatifin bulunduğunu, seyirci kapasitesinin ise 15 bin kişi olduğunu açıkladı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 2014 yılı mahalli seçimleri öncesinde Niğde'ye bir stadyum yapılacağı sözü verdiklerini hatırlatarak, "Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ederken, geçtiğimiz hafta TBMM İdari Amiri ve Niğde Milletvekili Sayın Erdoğan Özegen ile birlikte Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'ı makamında ziyaret ettik. Sayın Bakanımız talebimizi sıcak karşıladılar. İlgili birimlere gerekli talimatları verdiler. Şu anda bununla ilgili bir çalışma başlatılmış durumda" dedi.

STAD YERİ İÇİN 2 ALTERNATİF
Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi'nin projesi kapsamında yapılacak olan modern stadyum ve spor kompleksinin yeriyle ilgili olarak iki alternatiflerinin bulunduğunu ifade ederek, "Polis Meslek Yüksek Okulu'nun yakınlarında hazineye ait 113 bin metrekarelik bir yer ile Bucakçayır bölgesinde Niğde Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığına ait bir arazi var. Biz 15 gün içinde stadın yerini belirleyeceğiz. Bu iki yerden birinde projenin startını vereceğiz" diye konuştu.

15 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, günümüz teknolojisine uygun olarak Niğde'ye kazandırılacak olan stadyum ve spor kompleksinin yaklaşık 15 bin seyirci kapasiteli olacağını da açıkladı. Başkan Akdoğan, "Bize destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel hizmetlerle Niğdeli hemşehrilerimizle buluşuruz temennisinde bulunmak istiyorum" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim