Niğde Üniversitesi Öğrencileri İtalya’da yapılan Üniversiteler arası Güreş Şampiyonasında iyi dereceler yaptılar.
25-31 Ekim tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde gerçekleştirilen Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nda Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden  Harun Bozoğlu grekoromen stilde dünya üçüncüsü Refik Ayvazoğlu ise aynı stilde dünya beşincisi oldu. Şampiyonada takım halinde Türkiye Güreş Milli Takımı grekoromen stilde dünya ikincisi, serbest stilde de dünya yedincisi oldu.
Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde mücadele eden Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Harun Bozoğlu’nun antrenörlüğünü, aynı zamanda grekoromen stilde güreş milli takım antrenörü olan Kamil Cesur yaptı. 55 kiloda mindere çıkan  Harun Bozoğlu ilk tur maçında Mısırlı sporcuyu 3-0, 3-0 skorlarla yendi.  2. tur maçında Hintli sporcu ile karşılaşan Bozoğlu bu maçı  3-0,  2-1  skorlarla kazandı. 3.turda Azeri sporcuyu 3-4,1-1,1-1 skorlarla yenerek yarı finale çıkan Bozoğlu yarı finalde tutuk bir maç çıkarıp Kırgız sporcuya yenildi.  Bu skorların ardından  dünya üçüncüsü olan Niğde Üniversitesi öğrencisi Harun Bozoğlu bronz madalya almaya hak kazandı.
31 Ekim’de yurda dönen Güreş Milli Takımı’nda antrenörlük görevini yürüten Niğde Üniversitesi öğretim  görevlisi Kamil Cesur ve Aksaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Şahin konu hakkında bir açıklama yaparak “Başarılı bir performans göstererek dünya ikinciliği kazanan sporcularımız üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirerek bu başarıyı kazanmışlardır. Bizi destekleyen ve arkamızda manevi gücünü hissettiğimiz herkese teşekkür ederiz” diye konuştular.
Harun Bozoğlu 2009 yılında Çorum’da yapılan Üniversiteler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanmıştı.
 
Editör: TE Bilişim