CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor yolu üzerinde yapımına 3 yıl önce başlanan ancak süresi içinde tamamlanamayan Niğde Merkez Spor Solunu inşaatıyla ilgili sorunu Meclis’e taşıdı. Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Osman Aşkın Bak, yüklenici firmanın mali problem yaşaması nedeniyle spor salonu inşaatının süresi içinde tamamlanamadığını açıkladı.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Niğde-Bor Yolu üzerinde 2014 yılında yapımına başlanan 3 bin seyirci kapasiteli spor salonunun inşaatının, 600 gün içinde hizmete gireceği açıklanmasına rağmen henüz tamamlanamadığını vurguladı.

İNŞAAT SÜRESİ İÇİNDE NEDEN TAMAMLANAMADI?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “9.249.000 TL ihale bedeliyle 3 yıl önce yapımına başlanan ve 600 gün içinde 26.10.2016 'da tamamlanacağı açıklanan kapalı spor salonu ne zaman tamamlanacaktır? İnşaatının, süresi içinde tamamlanamama gerekçesi nedir? Yapımı için ihale bedeli ile bugüne değin yapılan harcama tutarı nedir? Kaça mal olacağı düşünülmektedir? İnşaatın düzenli denetim ve kontrolü, bakanlığınızca yapılmakta mıdır?” şeklinde sorular yöneltti.

FİRMANIN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Niğde Merkez Spor Salonu inşaatının iş bitim tarihi 05.08.2017 olarak belirlenmiş ancak yüklenici firmanın yaşadığı mali problemler nedeniyle inşaat belirlenen zamanda tamamlanamamıştır. Yüklenici firmaya noter aracılığı ile ihtarlar çekilmiş ve fesih süreci başlatılmıştır” dedi.

İŞİ YARIM BIRAKAN FİRMAYA 4 MİLYON 274 BİN TL ÖDENDİ

Bahsi geçen spor salonu projesinin ihale bedeli 9.249.000 TL + KDV olduğunu vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak, “Bu güne kadar KDV ve fiyat farkı dahil ilgili firmaya 4.274.000 TL ödeme yapılmış olup fesih sürecini müteakip konuyla ilgili gerekli iş ve işlemler gerçekleştirilecektir. Söz konusu inşaatın denetimi düzenli olarak, müşavir firma ve Bakanlığımız elemanları tarafından yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde ilinde birden çok ihale edilen işte benzer sorunlar yaşanmakta ve süresi içinde yapılacağı söylenen yatırımlar tamamlanmamaktadır. Niğde Spor Salonu da bunlardan biridir. Adliye Sarayı, Ulukışla Hastanesi, Kızılca deresi, Yol yapım çalışmaları gibi işlerde benzer sorunlar yaşanmıştır. Bu nedenle süreci içinde yatırımlar tamamlanamamıştır. Niğde ili bu konuda sorun yaşamasını önleyecek biçimde ihalelerin yapılması gereklidir” dedi.

Editör: TE Bilişim