Niğde Gençlik ve Spor Müdürü Harun Turhan, Gençlik Merkezinin Şehirler ve Kültürü Projesi kapsamında bin 200 öğrenciye ücretsiz olarak gezi düzenlediklerini söyledi. 

Gençlerin Gençlik Merkezine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Turhan, Gençlik ve Spor Bakanlığına sürekli kontenjan artırma talebinde bulunduklarını bildirdi.
Turhan yaptığı açıklamada: “Niğde’nin 12 ve 24 yaş arası gençlerine her türlü hizmeti vermekteyiz. Bu hizmetler arasında bizim iller diye tabir ettiğimiz Nevşehir, Adana, Mersin ve Kayseri olarak buralara günü birlik geziler yapılmaktadır. Özellikle okul çağındaki gençlerimiz üzerinedir. Bir diğer projemiz gençlik merkezi projemiz şehirler ve kültürü projemiz yine burada da aşağı yukarı 2015 yılı içerisinde bin 200 öğrencimiz ile Adana, Mersin, Tarsus, Konya gibi illere götürdük. Yine il müdürlüğümüze bağlı gençlik merkezlerimiz deniz ve doğa kampları adında gençlerimizi 4 ve 5 günlük hem doğa kampı yaptırmakta hem de ücretsiz deniz kamplarına götürmekteyiz” dedi.

Niğde’deki okul çağındaki çocukların deniz isteyen denize, doğa isteyen doğaya ve yakın illeri gezmek isteyenlerde yakın illere ücretsiz olarak götürüldüğünü belirten Turhan şunları dedi: “ Niğde Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarakta gençlik merkezimize olan rağbetin gençler arasında oldukça yaygın olduğunu görüyoruz. Bu konuda da biz bakanlığa sürekli kontenjan artırma talebinde bulunuyoruz. Bakanımızda sağ olsun bu isteklerimizi kırmıyor bu kontenjanlarımızı da artırıyoruz. Biz gerek şahsım gerekse diğer görevli arkadaşlar bu konuda hassas davranıyorlar. Bizim gezilerimizin ve kamplarımızın ayrıca şu özelliği var. Biliyorsunuz gençlik merkezinde gençlik liderlerimiz var. Şuan Niğde’de 9 tane gençlik liderimiz var. Bu liderlerin yarısı bayan yarısı da erkektir. Biz, gerek gezilerimizde olsun gerekse kamplarımızda olsun hep iki otobüs kullanırız. Birinde kız çocuklarımız bayan liderleri eşliğinde diğerinde ise erkek çocuklarımız erkek liderler eşliğinde güzel bir şekilde hem çocuklarımızı gezdiriyoruz, hem de kamp yaptırıyoruz”

Gençlik Merkezinin kamplarında ve gezilerinde güvenin hakim olduğunu vurgulayan Turhan velilere seslendi: “ Biz hem bakanlık oyarak hem de il müdürlü olarak bu görevi sağlıyoruz . Biz burada hizmet etmeye devam ediyoruz ve gençlerimizi gençlik merkezlerine bekliyoruz. Sadece bu projeler kapsamında değil, biz gençlik merkezi olarak gençlerimize sosyal alanda da birçok hizmetler veriyoruz. Kurslar alanında da bir çok alanda gençlerimize kurs vermekteyiz. Ebru Sanatı kursu, gitar kursu, saz kursu, kişisel gelişim kursu ve ney kursu gibi birçok sanat alanında da Gençlik merkezimizde ücretsiz olarak vermekteyiz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim