Gebze doğa sporları kulübü üyesi dağcılar, gittikleri Niğde – Aladağlarda ana kampa daha yerleşmeden milli park görevlisine giriş ücretlerini ödediler.

GEDOSK üyesi Lisanslı dağcılar milli park görevlisinin lisanslı olmalarının pek önemli olmadığını, herkesten ücret aldıklarını söylemesi üzerine tartışma yaşamadan ödemeyi yaptılar.   Milli park görevlisi, dağcılık federasyonu başkanı Alaattin Karaca’dan dahi ücret aldığını,  kimseye ayrıcalık yapmadığını, yalnızca görevini yaptığını ifade etti. 

 

 Milli park alanı olan Niğde Aladağlar bölgesine her yıl birkaç kez giden GEDOSK üyeleri bu uygulamanın yanlış olduğunu söylediler.  Kendilerini bölgeye ulaştıran Traktörcü Osman herkesten ücret alındığını, buna defalarca şahit olduğunu söyledi. Bölgeyi seven GEDOSK üyeleri zirve için geldikleri bölgedeki bu gibi yanlış uygulamanın sonlandırılmasını beklediklerini söylediler.

GEDOSK başkanı Hasan Boyacı ve kulüp yönetim kurulu üyesi Rıdvan Şükür, Niğde Aladağlar milli park giriş ücretlerini her sefer ödediklerini, bu yanlış uygulamanın sonlandırılmasını beklediklerini dile getirdiler.
Editör: TE Bilişim