Bor Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi, Genç erkekler B kategorisinde yarışmalarında Niğde'de İl birincisi olma başarısını gösterdikten sonra,  3-7 Ocak tarihlerinde Konya’da yapılan grup müsabakalarında  Mersin ve Adana şampiyonları ile aynı grupta yer aldı.  Zorlu takımlara karşı Mersin ekibini 3-0,  Adana temsilcisini 3-1  yenerek gruptan birinci çıkma başarısını gösterdi. 

Haber: Muharrem Temel - Nigdespor.net

Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi bu sonuçlarla 19-22 Ocak 2015 tarihlerinde Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Voleybol branşında her sene il genelinde başarılı sonuçlara imza atan okul olarak bu sefer Türkiye genelinde son 32 takım arasına kalma başarısını göstermiş oldu. 
Büyükşehir takımlarının favori gösterildiği müsabakalar sonucunda güzel oyunları ile ilk maçında Mersin Atayurt Çok Programlı Lisesini 3-0, sonraki gün Adana Özel Burç Vural Anadolu Lisesi 3-1 yenen Bor Şehit Nuri Pamir Anadolu Lisesi böylelikle Türkiye finallerine grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 


Takımın başında ise voleybol alanında birbirinden önemli başarılara imza atan Emrah Çalgın bulunuyor. Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan başarılı antrenör şunları söyledi: "Voleybol branşında okul olarak pek çok defa il birincisi olarak gruplara katıldık. Hepsinde de başarılı sonuçlar almamıza rağmen gruplardan çıkabilme başarısını gösterememiştik. Bazen set farkıyla kaybettiğimiz durumlar olmuştu. Nihayetinde gruplara büyük şehir belediyelerinin takımları başarı olarak daha ileride gelmekte ve gerçekten müsabakalar çok zorlu geçmekte. Ancak bu sefer bunca  zaman elde ettiğimiz tecrübeler ile birlikte yetenekli oyuncularımızın akıllı ve özverili oyunları sayesinde zoru kolaylaştırdık. Favori gösterilen takımlara sadece tek set vererek sahadan uğurladık.  Öğrencilerimi  tebrik ediyorum, destek olanlara teşekkür ediyorum. Önümüzde Önümüzde bir Türkiye Yarı finalleri var. Sinop, Afyon, Mardin, Bursa illerinden birisinde maçlara çıkacağız. Tabi ki yeterli bütçeyi oluşturabilirsek. Çünkü bu noktada sıkıntı yaşanmakta. Başarılı olan okullarla ve çocuklara bu destek olunmalı. Onlar bunu hak ediyor. Son olarak finallerde okulumuzu, İlçemizi, İlimizi saha içi ve dışında en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz. Biz takımımıza orada da güveniyoruz ve herkesinde güvenmesini istiyoruz." dedi.


ŞEHİT NURİ PAMİR  ANADOLU  LİSESİ


OKUL MÜDÜRÜ: Fatih Uzel


TAKIM  HOCASI BEDEN  EĞİTİMİ SPOR ÖĞRETMENİ:

Emrah Ragıp Çalgın

TAKIM KADROSU:

Hüdaverdi Bozdağ (Kaptan)

Mehmet  Gökçer gürel (2. kaptan)

Alperen  Buldak

Seyfettin  Arı

Hakan Akkaya

Barış  Can Baysak

Emir Can Özmen

Halil Şimşek 


Editör: TE Bilişim