Türkiye Voleybol Federasyonu Bayanlar Voleybol  3. Lig D grubundaki temsilcimiz Bor Belediyespor bu gün Bor İlçesi  100. Yıl Kapalı Spor Salonunda Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Kulübü ile karşılaştı.


Haber Fotoğraf : Selim GÖKEL


Bor Belediyespor Bayan Voleybol takımı kırılması güç bir rekora imza atıyor. Geçtiğimiz sene Bölgesel Amatör Ligde yaptığı maçlardan tamamen galibiyet ile ayrılan Bor Belediyespor yükseldiği 3. Ligde de galibiyet serisini devam ettiriyor.

 

Bu hafta sonu Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Kulübü ile yaptığı karşılaşmadan da 3 – 0 ‘lık bir sonuçla galip ayrılmayı bildi.

 

Karşılaşma’da :

1. Seti :  25 – 13

2 . Seti :  25 – 16

3. Seti :  25 – 19   gibi net sonuçlarla alan Bor Belediyespor Bayan Voleybol takımı 3. lige sığmıyor. Karşı takımların birkaç gömlek üzerinde oyun oynayan temsilcimiz iyi oyun çıkarmasına rağmen bazı eksiklikleri de göze çarpıyor. Teknik bir takım olmasına rağmen, savunma da bazı eksikliklerinin olduğu, servis hatalarının fazla olması her sette 5-6 servis kaynaklı sayı kaybedildiği de görülüyor. Bu eksikliklerinin giderilmesi halinde çok daha güçlü bir takım ortaya çıkacak.

 

 

Geçtiğimiz sene Bölgesel Ligde de hiç mağlubiyet almadan, 3. lige çıkan temsilcimiz, bu sezon oynadığı 4 karşılaşmanın da tamamını kazanmayı bildi. Kendi alanında da farklı bir rekorun da sahibi oldu.  Bay kalmasından dolayı maç eksiği D Grubunda ikinci sırada yer alan  Bor Belediye spor Bayanları Tarsus Belediyespor ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayı.

 

BORLULAR SALONA SIĞMIYOR

 

Bor 100. Yıl Kapalı Spor Salonunda Pazar günü saat : 13’de başlayan karşılaşma ayakta izlendi. Çoçuk, yaşlı , genç aileleri ile karşılaşmayı izlemeye gelen Borlular zevkli bir maç daha izlemenin keyfini çıkardılar. Salonuna giremeyen, yada ayakta izleyen bir çok seyirci olduğu görüldü.

 

Karşılaşmayı,  Milletvekilleri Ömer Selvi, Alpaslan Kavakalıoğlu, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan, AKP Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, AKP Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur , Bor Belediyespor Kulüp Başkanı Fikret Daş, Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu,  Öz İplik-İş Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar, Harb-İş Niğde Temsilcisi Ali İhsan Daş, bir çok sporsever Borlu seyretti.

 

 

NİĞDE BOR ARASINA YAPILACAK SPOR KOMPLEKSİ NE OLDU?

 

Bor’da spor faaliyetleri yoğun şekilde devam ediyor. Gerek Bor Belediyespor’un gerekse Ömürpen Şekerspor’un Voleybol liginde olması, Yıldızlar ve Gençler dalında alt yapı takımlarının çalışmaları, Futbol takımları ile birlikte Bor İlçesinde yoğun bir sportif faaliyetler yürütülüyor. Her geçen gün artan ama hala yetersiz olan sportif faaliyetler için Bor İlçe Stadyumu gerek seyirci gerekse salon anlamında yetersiz kalıyor. Vatandaşlar, daha önce Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun gündeme taşıdığı, Niğde – Bor arasına yapılacak Spor Kompleksinin akıbetini merak ediyor. Niğde Milletvekillerinin Bor’daki maçta sorunu yerinde gördüklerini belirten hemşerilerimiz Spor Kompleksinin bir an önce faaliyet sokulmasını istiyor.

 

Bor Belediyespor Bayan Voleybol Takımının ve yine bir diğer temsilcimiz Ömürpen Şekerspor’un 1. ligde bulunması halinde, bir çok büyük takım ile karşılaşacakları, hatta Avrupa takımları ile karşılaşma imkanlarının olacağını, bunun da takımlarının bu başarılarının devamı halinde birkaç yıl içerisinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bor İlçesinin seçimlerde verilen söz gereği marka şehir olabilmesi için bütün spor dallarının yapılabileceği, karşılaşmaların oynanabileceği bir spor kompleksine ihtiyacının olduğu belirtiliyor.

 

 

Bor Belediyespor Spor Kulübü  

Teknik Direktör :

 

Ragıp Emrah ÇALGIN

 

Oyuncular :

 

Nur KAYMAZ

Hande IRMAKCAN

Duygu A. KAVUKLU

Tuğbağ ALTUĞ

Sultan GÖKTAŞ

Gözde CUMURLU

Miyase GÖKÇE

Esma ÇORAK

Ezgi AĞLAMIŞ

Çiğdem ÖZTOPRAK

İrem TAN

Deniz EVERDİ

 

Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Kulübü

Teknik Direktör :

 

Zafer İPEKÇİ

 

Oyuncular :

 

Gamze KAYMAZ

Hividar AKGÖK

Esra ASMA

Duygu İPEKÇİ

Eda YILDIZ

Elif POLAT

Meltem KAYMAK

Avbin ARAS

Esra OLGAÇ

Meliha KARAHAN

 

Hakemler :

 

Ahmet PAKSOY

Barış TURAN

Ömür ÖZDEMİR

Serpil MALGIR

Eser BÜÇKÜN

Utku TURAN


PUAN DURUMU 

 

 

Editör: TE Bilişim