Büyük ve Genç Bayanlar Güreş Milli Takımı hazırlık kampı Çamardı İlçesi Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinde devam ediyor.

 

 

Türkiye güreş federasyonunun 2013 faaliyet programı içerisinde 11/29 MAYIS 2013 tarihleri arasında büyük, genç bayanlar güreş milli takımı57 kişilik kadro ile Demirkazık kamp eğitim merkezinde.

 

Kamp hakkında bilgi veren büyük ve genç bayanlar teknik direktörü Yılmaz ARSLAN  kamp müdürü Mehmet Zeybekoğlu antrenörlerimizden Habil Kara,Süleyman Kenger, Şemsettin Yıldız ve Zeynep Yıldırım Diri ile masöz Şafak Öztürk  ve 50 sporcu ile Demirkazık kamp eğitim merkezine kampa başladık dedi. Bu kampımızın içerisinde 17/19 Mayıs 2013 tarihlerinde büyük bayanlarımız Almanyanın dormagen kentinde yapılmış olan büyük bayanlar güreş Grand Prix sine katıldılar 20 Mayısa da   tekrar Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezindeki kampa katıldılar. Almanya Grand prix ne 8 sporcu bir teknikdrektör bir antrenör ile iştirak ettiklerini belirten Yılmaz Arslan 48 kiloda Sümeyya Sezer 51 kilo da Burcu Kebiç 55 kiloda Leyla Metin 59 kiloda Hafize Şahin 63 kiloda Elif Jale Yeşilırmak yine 63 kiloda Buse Tosun 67 kiloda Burcu Örskaya 72 kiloda Yasemin Adar ile madalya için güreştiklerini bu turnuvada 63kiloda Elif Jale Yeşilırmak birinci 59 kiloda Hafize Şahin üçüncü51 kiloda Burcu Kebiç üçüncü olmuşlardır.büyük bayanlarımız Niğde deki kampımızdan sonra 17 ci Akdeniz oyunları son kampını 5 /20 haziran 2013 tarihlerinde Kahraman Maraş’ta açacaklardır.

 

 

29 Mayıs 2013 tarihinde genç bayan güreşçilerimizde Anakarada yapılacak olan uluslar arası şampiyonlar turnuvasına katılmak için Niğde Demirkazık kamp eğitim merkezinden ayrılacaklardır. 31 mayıs 02 haziran 2013 tarihleri arasında Ankara da yapılacak olan şampiyonlar turnuvasına kamptaki 40 genç sporcumuzla iştirak edeceklerini belirten teknikdrektör Yılmaz Arslan bu Niğde deki 2 kamp dönemimiz yine nasıl ilk kampımızda bize Avrupa şampiyonasında 59 kilo da 16 yıllık bayan güreş tarihinde 3. bronz madalyayı Hafize Şahinle kazandıran ve büyük bayan güreş takımına uğurlu gelen Demirkazık kamp eğitim merkezin ikici kampı da bu genç bayan güreş takımında uğurlu geleceğini ve kampın çok verimli geçtiğini yine en bol madalyalarla şampiyonlar turnuvasını kapatacaklarını ve bu şampiyonlar turnuvasının da gençler Avrupa şampiyonası için önemli bir kriter oluşturacağını belirtti.

 

 

Teknik direktör Yılmaz Arslan başta Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Harun Turhan’a yardımlarından dolayı teşekkür edip,  Demirkazık kamp eğitim merkezini kendi evleri gibi gördüklerini tesis sorumlusu İbrahim Turasan Aşçı Orhan Daş  ve diğer elemanların hizmet etmek için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirtip kamp eğitim merkezinden çok memnun kaldıklarını söyledi.



 

Editör: TE Bilişim