Haber: Şerafettin ÇOPUR / Yeniçağ Gazetesi 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde Stadı yapımı ile ilgili son durumu açıkladı.

Stadyum ile ilgili dün ve bugün  bazı basın mensupları sosyal medyadan Stadyumun son durumu ile ilgili açıklama yapılması için çağrıda bulunmuştu.

MERAK EDİLEN STAYDUMDAKİ SON DURUMU AÇIKLADI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, geçtiğimiz günlerde Niğde basını ile son 3 yılını değerlendirmiş, kale projesinin son durumu hakkında bilgi vermişti. Bu konular haricinde bir çok gündemdeki konuları da değerlendiren Emrah Özdemir, geçtiğimiz yıllarda yıkılıp yerine yeni bir stadyum yapılmasını konusunda da basın mensuplarına bilgi verdi.

FİRMA BU YIL İŞİ BIRAKTI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir açıklamasıda; “Stad işini yapan yüklenici müteahhit işi bıraktı. Şaka gibi vatandaş bazen bizi eleştiriyor,  ama  eleştirmek en kolayı, ihalesi yapılmış, bir müteahhit  işi almış, ikinci sıradaki vatandaş mahkemeye veriyor. Mahkeme üç dört ay sürüyor bitmesini bekliyorsunuz. Mahkeme tamam birinci sıradaki işi alan firmada  sıkıntı yok, burayı yapacak diyor. İlgili firma geçen sene başlayacaktı aslında zemin iyileştirmesini yaptı. Sonra havalar soğudu. Bu sene başlayacaklardı, adamlara 10 defa sorduk, bir sıkıntı yok değil mi?  işe başlayacaksınız değil mi diye. Başlayacağız dediler. Tam havalar ısındı işe başlayacakları zaman işi bırakıyoruz dediler” dedi.

NİĞDE STADYUMU YENİDEN İHALE EDİLECEK

 Başkan Özdemir stadyum konusundaki açıklamasının devamında; “Şimdi yeniden ihale süreci, yeniden iş birine verilecek. Her şey maalesef elinizde olmuyor. Müteahhit maliyet hesabı yapamıyor, demir fiyatı, çimento fiyatı çok arttı. Kendince haklı olabilir ama burada vatandaşın biraz anlayışlı olması lazım. Aslında işin doğrusu şu müteahhit seçmek lazım ama bu seferde farklı tepkiler alabiliyorsun. Maddi durumu çok iyi olan müteahhitler bu şekilde bırakmazlar. Gücü olan müteahhit işin başında, demiri, betonu, malzemelerin bağlantısını yapar. Alacağı bütün malzemeleri alır işi yapıp bitirir. Ama ihale yapınca müteahhidi seçemiyorsun” dedi.

BUCAKÇAYIRI 600 KİŞİLİK TRÜBÜN İHALESİNİ DE YAPAMADIK

Niğde Belediyespor 3. Ligde Niğde Belediyespor 3. Ligde

Belediye Başkanı Emrah Özdemir aynı durumun belediye ihalesinde de olduğunu ama çözüm ürettiklerini belirttiği konuşmasının devamında; “Aynı durum Belediyemizin işinde de oldu. Bucakçayırı’na semt sahaları yapacaktık. 600 kişilik trübün yapacaktık. Geçen sene Kasım ayında ihalesine çıktık, kimse girmedi. Dedik  2022 de fiyat güncellensin 2022’de bundan 3 hafta önce ihaleye çıktık. Yaklaşık maliyetin çok üstünde teklif geldi yine ihale iptal oldu. Şimdi çözüm olarak işi bölüyoruz, parça parça ihaleye çıkacağız. Biz işi yaptıracağız, parasını vereceğiz ama yapacak adam bulamıyoruz. Böyle sıkıntılar var” dedi.

Editör: TE Bilişim