5 yıl öncesine kadar amatör kümede mücadele ederken, kısa süre içinde önce BAL ligine, ardından 3. Lige ve son olarak da 2. Lige yükselen Niğde Belediyespor, hedef büyüttü. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, destek verilmesi halinde PTT 1. Ligi'ne yükselmenin hayal olmayacağını söyledi.

Niğde Belediye Başkanı ve Niğde Belediyespor Onursal Başkanı Faruk Akdoğan, 2016-2017 Futbol Sezonunda Spor Toto 2. Ligde mücadele edecek olan Niğde Belediyespor için Niğde kamuoyuna destek çağrısında bulundu. Başkan Akdoğan, “Bugüne kadar verdiğiniz desteği iki katına çıkarın biz de bu takımı PTT 1. Ligi'ne çıkaralım” dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği 5.Futbol Turnuvasının kupa töreninde yaptığı konuşmada, Niğde kamuoyundan Niğde Belediyespor için destek istedi. 3. Ligde büyük bir başarıya imza atan Niğde Belediyespor’un bu sezon 2. Ligde mücadele edeceğini anımsatan Başkan Akdoğan, 2. Ligdeki mücadelenin 3.ligdeki kadar kolay olmayacağını ifade etti. Niğde Belediyespor’un bundan sonraki süreçte maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyduğunu anlatan Başkan Akdoğan, “Bu takım Niğde’nin takımı. Niğde Belediyesi destekliyor ama isteyen kurum veya özel şahıs olursa vermeye hazırız. Böyle bir talipli çıkmadığı müddetçe de hemşehrilerimize verdiğimiz söz gereği bundan sonra da bu yükü omuzlamaya devam edeceğiz” dedi.

Niğde kamuoyundan yeterli destek bulunması halinde Niğde Belediyesi'nin bir üst lige çıkmasının hayal olmayacağını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Hemşehrilerimiz, bundan önce verdiği desteğin iki katını vermesi gerekiyor. Herkesin çorbada tuzu olsun. Önümüzdeki sezon iyi bir sezon geçirmeyi istiyoruz” diye konuştu.
Sporun ve özellikle futbolun ülkeler ve iller için en iyi tanıtım aracı olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için değişik broşürler hazırlıyor, bilbordlar kullanıyor, reklam filmleri çekiyor; Ancak bir Türk takımının Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasında final oynaması kadar güçlü bir tanıtım yapamıyor. 350 bin nüfusu olan Niğde’mizin Türkiye’de ve dünyada tanıtıma ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 
 
Editör: TE Bilişim