Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 3. Lig'de mücadele eden Niğde Belediyespor’un mücadelesini değerlendirdi. Başkan Akdoğan, Çarşamba günü oynanacak olan Kastamonu deplasmanında Niğde Belediyespor’a başarılar diledi. 

Niğde Belediyespor’un bir üst lige çıkacağından emin olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, lider Kastamonu Spor ile arada 5 puan farkının olduğunu ve takımın 2. lige çıkmak için büyük çaba harcadığını söyledi.

Başkan Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“Niğde Belediyespor şuanda bulunduğu yerin daha üzerinde olması gerekiyordu ama teknik heyet hatasından dolayı üç tane galip gelmemiz gereken maçı mağlup olarak bitirdik. Bundan dolayı şuanda lider pozisyonunda değiliz. Liderle aramızda 5 puanlık bir fark var. İkinci sıradayız ama Niğde Belediyespor’un ikinci lige çıkması için oynayacak. Bu guruptan ikinci lige çıkan takım olarak bizim takım olacaktır ve ben böyle düşünüyorum. Bundan üç hafta önce takımımızda bir teknik ekip değişikliği oldu. Yeni teknik heyetle beraber üst üste üç maçta galip gelmeyi başardı. Bundan sonraki maçları da galibiyetle süslersek lider olarak şampiyon olarak ligi bitirme imkanımız var. Lider olan Kastamonu spor ile Çarşamba günü bir maçımız var. Deplasmanda karşılaşacağımız ve lider olan Kastamonu sporu kendi sahasında yenip galip gelirsek aradaki puan farkını düşürmüş oluruz. Lider olarak şampiyon olarak da çıkamazsak playoff ta karşımıza çıkacak rakipleri yenerek bir üst lige çıkacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Bugüne kadar Niğde Belediyespor’a destek verdiklerini anlatan Belediye Başkanı Akdoğan, teknik heyete ve sporculara teşekkür etti.
Akdoğan, “Bugüne kadar üzerimize ne düşüyorsa belediye olarak yaptık. Teknik heyetimiz ve yönetimimizde özellikle bu konuda çok fedakarlıklarda bulundular. Onlara da bu fedakarlıklarından dolayı yönetime, teknik heyete ve futbolculara teşekkür ederim. Ligin ikinci sırasında bulunmakta bir başarıdır ama bunu taçlandırmak lazım” diye konuştu.

Hedeflerinin bu yıl 2. lig olduğunu ifade eden Akdoğan, “Niğde Belediyespor olarak hedefimiz bu yıl ikinci ligdir. Takım olarak 2. lige çıktığımızda yine durmayacağız ve PTT ligine çıkacağız. Takımımızı buralara taşımak ilimiz adına büyük bir kazanım olacaktır. Niğde Belediyespor’un PTT ligde mücadele etmesi Niğde’nin markalaşmasına, gelişimine ve tanıtıma büyük artıları olacaktır. Bugüne kadar hiçbir yerden destek almadan buralara geldik. Niğde Belediyespor her ne kadar arkasında Niğde Belediyespor yazıyorsa da bu takım Niğdelilerindir. Biz takım olarak şikayetimiz yok. Niğde’de ticaretten ön plana çıkmış kişilerin veya kamu kurumların maddi ve manevi olarak takımlarına sahip çıkmaları gerekir. Bu takımın başarılı olması onlara artı olarak yansır. Bu çerçevede bakarsak Niğde Belediyespor’un başarılı olması Niğde’nin tanıtımında ve güzelleşmesine faydası olur. Niğde Belediyespor’a Çarşamba günü oynayacağı Kastamonu maçında başarılar dilerim.” diye konuştu.



Editör: TE Bilişim