Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Niğde Üniversitesi tarafından yürütülen "You Can Be Creative" isimli Gençlik Değişimleri projesi ile 7 ülkenin (Belçika, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye) gençleri 15 Ağustos 2012 tarihinde Niğde'de buluştular.


Farklı ülkelerdeki gençlerin girişimcilik kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, kültürlerarası diyaloga katkıda bulunmayı amaçlayan projeye, her bir ülkeden 5 katılımcıdan oluşan heyet ile Niğde Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan proje ekibi ile 02-09 Eylül 2012 tarihleri arasında Niğde’de gerçekleşecek.


Projede özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak girişimcilikle ilgili yaklaşımlar tanıtılacaktır. Proje kapsamında yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürlerarası öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, geziler ve çeşitli aktiviteler yapılacaktır.



Proje koordinatörlüğünü Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı  Arş. Gör. Dr. Murat Özel yürütmekte ve Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü’de projeyi destekleyen kuruluşlar arasında yer almaktadır. Bir grup yerli ve yabancı proje ekipleri GSİM Harun Turhan’ı makamında ziyaret ederek projenin işleyişiyle ilgili fikir alış verişinde bulundular.

PROJENİN ÖZETİ:

Eylem programları gençlik değişim projesi 1.1. Bu program  Niğde/Türkiye'de yapılacaktır. Bu projenin amacı, farklı ülkelerdeki gençlerin yenilikçi yeteneklerini teşvik etmektir. Proje sekiz gün içinde uygulanacaktır. Proje ortakları Belçika, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye dir. Projenin katılımcıları hayatlarının daha yaratıcı olabileceğini görecektir. Bu amaçla katılımcılara, özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim
yöntemleri kullanılarak yaratıcılıkla ilgili yeni yaklaşımlar tanıtılacaktı. projeye toplam 36 genç katılacaktır. Projede
yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürler arası öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, geziler ve drama üzerine atölye çalışmaları yapılacaktır. Katılımcılar yaratıcılık becerilerini geliştirmek için yaygın eğitim yöntemleri ile yaratıcılık çalışacak, böylece onlara yerel gençlere uyum için yeni vizyonlar kazandırmak
mümkün olacaktır. Bu projeyi yürüterek, projenin tüm katılımcılarının yeni dostluklar edinmek ve farklı kültürleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağına inanıyoruz.





 
Editör: TE Bilişim