Türkiye 1. Liginde Mücadele eden 51 Niğdespor Pazar Günü Kayseri Atlassporu 46 – 35 yenerek 2 puanı alan taraf oldu.
Türkiye Hentbol 1. Liginde hafta sonu yapılan karşılaşmada Niğde temsilcisi 51 Niğde Spor, Kayseri Atlassporu Niğde’de ağırladı.
Pazar günü 75. Spor Salonunda saat 13:00 başlayan karşılaşmaya çok sayıda izleyicide katıldı. Kayseri Atlasspor’un taraftarları ve 51 Niğde Spor taraftarı karşılaşma sonuna kadar adeta hiç susmadan kendi takımlarını desteklediler. Niğde’den puanla dönmeyi hedefleyen Kayseri Atlasspor kendisi ile aynı puana sahip 51 Niğdespor’dan puan alma umuduyla gelmişti ama Niğde temsilcisinin istikrarlı oyunu karşısında tam bir şok yaşadı. Karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren oyunda üstünlüğü ele geçiren 51 Niğdespor karşılaşma boyunca elde ettiği 5 ve 6 lık farkı sürekli korudu. Oyunun ilerleyen dakikalarında da fark sürekli açıldı ve 51 Niğde Spor, karşılaşmadan 46 – 35 galip ayrıldı.  
GALİBİYET SERİLERİ SÜRECEK
Karşılaşma sonrası açıklama yapan 51 Niğde Spor Kulüp Başkanı İdris Turgut, takımın artık oturduğunu ve bundan sonra galibiyet serilerinin geleceğini belirterek, “- Yapılan son transferler ile takımımız artık oturmuştur. Ligin başında kaybettiğimiz birkaç puanın çok da fazla bir önemi yok. D grubu gerçekten Ligin çok kuvvetli takımlarının olduğu bir grup. Fakat biz buna rağmen tedbirlerimizi aldık. Bundan sonra galibiyet serilerinin geleceğini tahmin ediyorum. Önümüzde bir iki önemli maç var. Bu karşılaşmalarda işi sıkı tutarak süper lig hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. “
SÜPER LİGE DOĞRU
Niğde’nin şimdiye kadar Türkiye 1. Liglerinde hiçbir takımının olmadığını ve 51 Niğdespor ile bu eksikliği giderdiklerini dile getiren Kulüp Başkanı İdris Turgut, hedeflerinin ligin başından beri kesinlikle süper lig olduğunu tekrarlayarak,. 
“ Takımımız son karşılaşmada da görüldüğü gibi oyun olarak oturmuştur. Takımın oyunundan şuan için memnunuz. Takımın eksik olan taraflarını görerek gerekli transferleri yaptık. 51 Niğde Spor Niğde’de profesyonel lig olarak değerlendirildiğinde Niğde’nin birinci ligde mücadele eden ilk takımı. Seyircimizle birlikte yolumuza devam ediyoruz.  51 Niğde Spor Hentbol Takımı aldığı son galibiyetle süper lig hedefine doğru emin adımlarla ilerlemektedir. “ dedi. 
Türkiye Hentbol 1. Ligi D grubunda mücadele eden 51 Niğde Spor’un önümüzdeki karşılaşmalara daha iddialı hazırlandığını belirten Turgut, Pazar günü Atlasspor ile yapılan karşılaşmayı da değerlendirdi. Turgut yaptığı açıklamada şunları söyledi. 
“- Türkiye Hentbol 1. Liginde mücadele eden takımların arasında bizimle aynı puana sahip ve en az bizim kadar iddialı olan Atlassporu farklı bir skorla yendik. Takımımız bu karşılaşmadan da iki puan alarak yoluna devam ediyor. Fakat Ligde hakem sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı Kıbrıs ta da yaşadık. Bizim Kıbrıs’ta maçımızı yöneten ve karşılaşmayı sıkıntıya sokan hakemler, Atlasspor karşılaşmasında yine aynı sıkıntıyı yaşattılar. Bir ara takımımız sahada 3 kişi kaldı. Ligde başka hakemlerin yönettiği hiçbir karşılaşmada bu sıkıntıları yaşamıyoruz. Federasyonun buna bir çözüm bulması lazım. Buna rağmen ligde aşmamız gereken önemli bir engeli de aştık. Karşılaşman 2 puanla ayrılan taraf biz olduk. Pazar günü yapılan karşılaşmada bizlere doyumsuz bir oyun sergileyen sporcularımıza, teknik heyetimize ve bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. “ dedi. 
51 Niğdespor hafta sonunda (12 Aralık 210 Pazar günü Saat 13:00’de) Kayseri de Kayseri Özel İdare Spor Kulübü ile karşılaşacak. 









Editör: TE Bilişim