Niğde’yi Türkiye Hentbol 1. Liginde temsil eden 51 Niğdespor Ligde üçüncü sırada bulunan ligin güçlü ekiplerinden Konya Selçukluspor ile karşılaşıyor.
Türkiye Hentbol 1. Liginde Niğde’yi temsil eden 51 Niğdespor bu Pazar ligin güçlü ekiplerinden Konya Selçuklu ile 75. Yıl Kapalı Spor salonunda Saat 12:00 de karşılaşacak.
Pazar günü yapılacak olan karşılaşma için 51 Niğdespor hazırlıklarını sürdürüyor. 75 Yıl Kapalı Spor Salonun da yapılacak olan karşılaşmaya 51 Niğdespor Hentbol takımı mutlak galibiyet için çıkacak. Ligde geçtiğimiz hafta ikinci durumda olan ve 51 Niğdesporun  Kayseri  Özel İdareyi yenmesi nedeniyle bir alt sıraya inen Konya Selçuklu Sporda play-off mücadelesi veren bir takım olarak iddiasını sürdürüyor.
Pazar günü yapılacak olan karşılaşmanın takım açısından son derece önemli bir karşılaşma olduğunu belirten 51 Niğdespor Kulüp Başkanı İdris Turgut,  maça mutlak kazanmak için çıkacaklarını söyledi. Turgut takımın gidişatı ve ligdeki atmosferi değerlendirdi.
“51 Niğdespor ligin başından itibaren hedefimizi süper lig olarak belirledik. Çalışmalarımız, oyunumuz, transferlerimiz hep bu yönde oldu. Takımı her hafta mutlaka izliyoruz ve eksiklikleri anında çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Bu takım son dört haftadır yenilmiyor ve 8 puan alarak ligin zirvesine doğru emin adımlarla ilerliyor. Şuan ikinci sıradayız. Sporcularımla sürekli konuşuyorum. Bizim puan kaybedecek lüksümüz yok. Ona göre oyunlarını oynuyorlar, bizlerde onların bu konuda istekleri ne ise karşılıyoruz. “ dedi.
İŞİ ŞANSA BIRAKMAYACAĞIZ
51 Niğdespor Kulüp Başkanı İdris Turgut,  şuan Türkiye Hentbol 1. Liginde en güçlü ekiplerin kendilerinin de yer aldığı (D) grubunda bulunduğunu ve kendi gruplarının bu nedenle çok çekişmeli karşılaşmalara sahne olduğunu söyledi.  Turgut yaptığı açıklamasında şunları söyledi.
“ Takımız çok güçlü rakiplere karşı mücadele veriyor. Açık konuşmak gerekirse Lig deki bütün takımlar diğer gruplara göre daha iyi durumdalar. Bizde güçlüyüz ve elimizden geldiğince bu gücümüzü oyunlara yansıtmaya ve karşılaşmalardan puansız dönmemeye çalışıyoruz.  Takımda şuan bir eksik görünmüyor. Ama bir aksaklık yada eksiklik görürsek takımı yeni oyuncularla takviye edeceğiz. İşi şansa bırakmadan yolumuza devam etmek istiyoruz. “ 
NİĞDE SÜPER LİGE YAKIŞIR
Şimdiye kadar Türkiye birinci liglerinde ve süper ligde Niğde’nin hiçbir takımının yer almadığına dikkat çeken 51 Niğdespor Kulüp Başkanı İdris Turgut, 
“ Niğde birçok konuda geride kaldığı gibi, sporda da çok gerilerde kaldı. En son benim hatırladığım Niğdelilere spor heyecanını en üst noktada yaşatan, futbolda üçüncü ligden ikinci lige çıkış var. Sonra ise bu heyecan Niğde’de pek gözükmüyor. Biz Hentbol ile bu heyecanı Niğde’ye taşımayı amaçlıyoruz. Niğde’nin şu an Türkiye Hentbol 1. Liginde mücadele veren ve bu konuda hedefini süper lige çevirmiş bir takımı var. Biz Niğde’nin her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda Niğde’yi ve Niğdelileri gönülden seven biri olarak onlarak, profesyonel liglerde mücadele eden bir takım sahibi yapmayı amaçlıyoruz. “ dedi.
BU HEYECENI HERKES  YAŞASIN
Niğde’de her iki haftada bir Türkiye Hentbol 1. Ligi maçı yapıldığını belirten Turgut,
“-Niğdelilerin bu maçlara gelmelerini ve takımlarının maçlarını izleyerek bizim yaşadığımız heyecanı yaşamalarını istiyoruz. Maçlar Pazar günleri 5 Şubat Stadyumu arkasında bulunan 75 Yıl Kapalı Spor Salonunda oynanıyor. Niğde’de futbol karşılaşması ile aynı saatlere gelen karşılaşmayı bu hafta sonunda bir saat erkene aldık. Karşılaşma saat 12:00 de başlayacak. Niğde’de hafta sonunu birinci lig heyecanı ile geçirmek isteyen tüm Niğdeli sporseverleri salona bekliyoruz… “ dedi.


Editör: TE Bilişim