AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, Milletvekili Aday Adayı Yaşar Ataç ve İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Avanoğlu ile birlikte Niğde’de yapılan yatırımları yerinde incelediler.
 Dahi Gedik - Editör Özel
Geçtiğimiz hafta inşaatı sürmekte olan Niğde Devlet Hastanesi ile birlikte Olimpik yüzme Havuzu’nu yerinde inceleyen AK Parti Heyeti bu hafta sonu diğer yatırımları yerinde incelemeye devam etti.
Ölüm  Kavşağı Sonunda Yapıldı
 Ramazan Bayramı’nda AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu’nun kaza yaptığı ve halk arasında ölüm kavşağı olarak adlandırılan Kayseri – Adana Yolu’ndaki Garnizon Komutanlığı yanı yol modern kavşağa dönüştürüldü.
Çalışmaların son hızla sürdüğü kavşakta mutlu sona az kaldı. Çevre düzenlenmesi hariç her şeyi yapılan kavşak sayesinde Niğde girişindeki bu kavşakta kazaların azalması bekleniyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu “ölüm kavşağı olarak adlandırılan, geçtiğimiz dönemlerde benimde kaza yaptığım bu yer şu an modern bir kavşağa dönüştü. AK Parti iktidarlığı döneminde ulaşıma büyük bir önem veriyoruz. Geniş yollarla birlikte bu tür kavşaklar sayesinde kazaların önüne geçilmesini hedefliyoruz. Niğde yatırma doyacak derken bizler gece gündüz böylesine bir çalışma yürütüyoruz” dedi.
 1 Milyon Liralık Yol
Ulukışla- Niğde otobanında son çalışmalar bitmek üzere. Tamamı devlet bütçesinden kaynaklanan ve kilometresi 5 milyon dolardan olmak üzere toplamda 1 milyona mal olan otoban önümüzdeki aylarda araç trafiğine açılacak.
AK Parti Heyeti yerinde ziyaret ederek yol çalışması hakkında bilgi verdiler. Mv. Selamoğlu yaptığı açıklamada “ hükümetimiz döneminde gerek Niğde, gerekse diğer iller ulaşımda çağ atlamıştır. AK Parti bundan önce hiçbir hükümetin yapamadığını yaparak duble yollarla, otobanlarla ulaşımı güvenli ve hızlı hale getirmiştir. Bundan sonra ki süreçte yatırımlar katlanarak devam edecektir.” Dedi.
 Dar Gelirlilerin Yuvası Hazır
 İnşaatı TOKİ tarafından yapılan ve dar gelirler için düşünülmüş 304 konutlu yeni yerleşim yerlerinde son noktaya geliniyor. Hafta  sonu TOKİ inşaatını denetleyen AK Parti heyeti, yapılmakta olan konutlar hakkında bilgi aldı.
Dar gelirli vatandaşlar için yapılmakta olan evler hakkında bilgi veren AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu “ 176 konut 2+1 olmak üzere, 128 konutta 1+1 olarak toplamda 304 konut ve sosyal tesisi olan bu yeni yerleşim yeri Haziran ayında vatandaşlara anahtarları teslim edilecektir. 2+1 evler 56 metrekare, 1+1 evlerse 41 metrekare olup, Valilik ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar teslim edilip bu vatandaşlarımızın başını sokacağı bir yuva vermeyi hedefliyoruz. Amacımız bu sayıyı 2011 yılı içinde 500’e çıkarmaktır. Vatandaşlarımız aylık 100-120 lira gibi para ödeyerek bu evlerin sahibi olacaktır.” Dedi.
16 bloktan oluşan TOKİ evleri Niğde Evlerinin hemen yanında vatandaşla buluşmayı bekliyor.
 fotoğraflar ve metin izinsiz alınamaz... [email protected]

Editör: TE Bilişim