Niğde’nin çehresini değiştiren tesislerin inşaatlarıyla yakından ilgilenen ve çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tamamlanan çalışmaları ve yapımı devam eden hizmetleri bu kez AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen,  İl Teşkilatı üyeleri ve Belediye birim müdürleri ile birlikte gezdi.

YATIRIMLAR HIZ KESMEYECEK

2009 yılından bugüne tamamlanan birçok hizmetin yanı sıra, 2012 yılında yapımına başlanılan ve inşaatı devam eden Birinci Sınıf Mezbaha, Hayvan Pazarı, İnönü Mahallesi Sosyal Tesisleri şantiyelerini AK Parti İl Teşkilatı ile birlikte gezen Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak 2012 yılında da yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” dedi.

TEŞKİLATA HİZMET TANITIMI

2009 Yılından bugüne kadar yapılan hizmetler hakkında, çalışma alanlarını tek tek gezerek bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Dere Mahallesinde Pazar alanını kapalı pazar alanı haline getirdik. Pazar alanı yanındaki boş araziyi düzenleyerek park ve çocuk oyun alanı haline getiriyoruz. Diğer yandan Pazar pazarı alanı arka kısmına spor sahası yapacağız. İlhanlı Mahallesi ve Nar Mahallesinde yaptığımız sosyal tesislerin yanı sıra İnönü Mahallesi Murat Evler Mevkiinde de Sosyal Tesis inşaatımız devam ediyor” diye konuştu.

MURAT EVLERE HİZMETLER

Bu tesisin diğer tesislerden farklı olarak,  düğün-nişan gibi özel günlerin düzenlenmesinin yanı sıra, bazı spor müsabakaları da düzenlenecek şekilde yapılmakta olduğunu ifade eden Başkan Akdoğan; “Seçimlerden önce Murat Evler mevkiine geldiğimizde vatandaşımızın bizden talepleri vardı. Bunlar arasında ulaşım birincisiydi. Göreve geldiğimizde çözüme kavuşturduk. İkincisi doğalgazın mahalleye gelmesi idi. Onu da çözdük. Üçüncüsü de Sosyal Tesis talebiydi. Onunda yapımına başladık. Şu anda inşaattı devam ediyor” dedi.

TOKİ YATIRIMLARI NİĞDE’DE

Göreve geldiklerinde TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucu Efendibey Mahallesi ve Hıdırlık mevkiine TOKİ konutlarının yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Gelir seviyesi sıfır olan vatandaşlarımız için 302 adet konut yapıldı. Bu konutların dağıtımı da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Diğer yandan Terminalin yanında 528 konut yapılması sağlandı. Bu konutlar Belediye Başkanlığı olarak yaptığımız görüşmeler ve imar konusunda yaptığımız düzenlemeler sonucu yapıldı. Bu projelerde yine seçimlerden önce verdiğimiz sözlerimizden bir tanesiydi” şeklinde konuştu.

NİĞDE’DE YÜZME HAVUZU

Niğde’de ilkleri yaşattıklarını hatırlatan Başkan Akdoğan, Niğde’nin yüzme havuzuna kavuşmasını sağladıklarını ifade etti. Başkan Akdoğan AK Parti İl Teşkilatına Niğde Belediyesi Yüzme Havuzunu da gezdirerek bilgi verdi.

ÇEVRE DÜZENLEMELERİ

Tarihimize sahip çıkmanın önemini vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kesikbaş Türbesinin ve Esenbey Türbesinin etrafının düzenlenmesini sağladıklarını belirtti. Esenbey Türbesinin etrafında yapılan kamulaştırma çalışmaları sonucu türbenin çevre düzenlemelerini yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, ayrıca Sıralı Camii çevresinde ki alanında açık otopark olarak kullanılmasını sağladıklarını söyledi.

PAZAR YERİNE YENİ PROJE

Pazar alanlarının kapalı hale getirilmesini sağladıklarını belirten Başkan Akdoğan; “Perşembe pazarı sit alanı içerisinde olduğundan oraya uygun bir proje hazırlıyoruz. Pazartesi Pazar alanında uyguladığımız proje ile pazarın kapalı pazar haline gelmesini sağladık. Perşembe pazarı için ise yeni bir projemiz var” dedi.

 

 

BÜYÜYEN KENTE BÜYÜK PROJELER

“Artık şehrimiz gelişiyor, kalabalıklaşıyor, otomobil sayısı da artıyor” diyen Başkan Akdoğan; “Perşembe pazarının bütününe bir proje yaparak alt katını otopark, mevcut halini Pazar yeri ve üstünü de yine otopark haline getirmeyi planlıyoruz. Perşembe Pazar alanı için 3 katlı bir proje tasarlıyorum. Burada yapacağımız pazarı haftanın 7 günü açık tutmayı, alt ve üstünü otopark olarak kullanılmasını sağlamayı amaçlıyorum. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bu projeyi Niğde’ye kazandırmayı düşünüyorum” diye konuştu.

 

 

BELEDİYESPOR’A MODERN MEKAN

Spora büyük destek verdiklerini ve Niğde Belediye spora tesis kazandırdıklarını da ifade eden Başkan Akdoğan;  “Niğde Belediye Spor futbolcularının daha önce kalacak yerleri yoktu. Otellerde kalıyorlardı. Yemek ihtiyaçları konusunda sıkıntı yaşanıyordu. Ama biz bu sorunu da çözüme kavuşturduk. Eski itfaiye binasının üzerine bir kat daha inşa ederek binayı yeniden düzenledik ve futbolcuların rahatlıkla kullanabileceği tesis haline getirdik” dedi.

 

 

KENT GİRİŞLERİNE DÜZENLEME

Eski terminal caddesinde ve Aydınlık caddesinde yapılan alt yapı çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmaların gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Akdoğan; “İlhanlı mahallesi üst geçidi olarak bilinen tren yolu üst geçidinden yapılan bağlantı ile İlhanlı Mahallesine ve Eski Kayseri yoluna ulaşımı sağladık. Diğer yandan Eski Kayseri yolundan üst geçide çıkan bağlantının yanında bulunan ve üst geçidin altından geçen yol arasında kalan evlerin kamulaştırmasını yaptık” diye konuştu.

 

 

KAMULAŞTIRMAYA 500 MİLYON

Kamulaştırma bedelinin 500 Milyon lira olduğunu söyleyen Başkan Akdoğan; “Yolların ortasında kalan bu bölgedeki evlerin yıkımını gerçekleştirerek içerisinde şelalesi olan park alanı yapılmasını sağlayacağız. Eski Kayseri yolunda asfaltlama çalışmalarımız devam etmektedir. Asfaltlama çalışmalarının ardından yaya kaldırımı yapımlarını da gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

İLHANLI’YA HİZMETLER

Seçim öncesi söz verdikleri bütün projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İlhanlı mahallesinde düğün salonu yapımını gerçekleştirdik. İlhanlı düğün salonunun maliyeti 1 Trilyon. Gezdiğimiz yerlerdeki hizmetler gözle görülen çalışmalarımız. Niğde Belediyesi olarak gözle görülmeyen yerin altına yaptığımız harcamalar da var. Asbestli içme suyu borularının değiştirilmesi, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yapımı gibi alt yapı hizmetlerini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 

 

İÇMESU DEPOLARINA 1 TRİLYON

Başkan Akdoğan, 2012 Yılı içerisinde önemli bir asfaltlama çalışması yaptıklarını, altyapıya yaptıkları yatırımın boyutunu anlatmak için altyapı hizmetlerine bir tane örnek vermek istediğini, Yeşilburç yolu üzerinde bulunan su depo ile Amas su terfi merkezi arasında bulunan su hattının değişimini yaparak, borunun tamir olmamasından dolayı su kayıplarının önüne geçtiklerini söyledi. Sadece bu altyapı hizmetinin Belediyeye maliyetinin 1 Trilyon lira olduğuna vurgu yapan Başkan Akdoğan, şöyle konuştu:

 

 

KENTİN GELECEĞİ ÖNEMLİ

“Yani üst yapı hizmeti olan İlhanlı Düğün Salonu da 1 Trilyon, altyapı hizmeti olan Yeşilburç Amas arası 3 km’lik su hattının değişim maliyeti de 1 Trilyon… Niğde Belediyesi olarak yerin altına yaptığımız hizmetlerin maliyeti yerin üstüne yaptığımız hizmet maliyetinin 2-3 kat daha fazlası. Neden alt yapıya bu kadar önem verdik? Çünkü şehrimizin geleceği önemli...

 

 

SU ÜST KATLARA ULAŞTI

Mesela Paşakapı caddesinde 2. kattan sonra evlere su çıkmazdı. Ama şimdi 5. katta suyu açarsan bardağı elinden düşürür. Yada Yeni Çarşı şadırvan civarı. Daha önce orada oturan vatandaşlarımız su konusunda sıkıntılıydı. Yaz aylarında sularının akmadığından derliydiler. Ama şimdi evlerindeki musluktan su akıyor. Şimdi bize teşekkür ediyorlar. Kale Mahallesi aynı şekilde...

 

 

İÇMESUYU SORUNU BİTTİ

Alaaddin Camii karşısında bulunan çeşmenin suyu kışın 3 ay akardı. Onun dışında yıl boyunca hiç akmazdı. Ama şimdi Kale mahallesinde su kesintisi diye bir sorun yok. 12 Ay evlerin musluğundan su akıyor. Niğde de biz göreve gelmeden önce içme suyunda, kanalizasyonda, yağmur suyunda problem vardı. Bu sorunları çözmek için çaba sarf ettik. Yer altına para çok gider ama hizmet olarak görülmez. Ama biz buna rağmen hala altyapı hizmetlerimize devam ediyoruz.

 

 

ALTYAPI SAĞLAMLAŞTIRILDI

İlhanlı mahallesinin doğalgaz, kanalizasyon ve içme suyu hattı sorunlarına çözüm için bu yaz sezonu başlattığımız çalışmalarımız kapsamında mahallenin altyapısını sağlam bir hale getirdik. Yaya kaldırım çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ettiğimiz İlhanlı mahallesinin yollarını da asfaltlayacağız.”

 

 

SPOR TESİSLERİ-PARKLAR

Nar mahallesinde yapılan Nar Sosyal Tesislerini de AK Parti İl Teşkilat üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, mahalle içerisinde yapımı devam eden spor tesislerin ve park alanlarının da kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

 

 

HIDIRLIK TİCARİ BÖLGE

Şehrin ihtiyaçlarından biri olan Zahire Pazarının yapımını da sağladıklarını ve Zahire esnafının toplu bir yerde hizmet vermesini sağladıklarını belirten Başkan Akdoğan, “Hal Şefliği içerisinde hizmet vermeye çalışan Zahire esnafımız için yaptığımız Zahire Pazarı ile Hal bölgesinin hal yasası kapsamında işlemesini de sağlamış olduk. Hıdırlık mevkiinin bu bölgesi ticari bölge olarak gelişmesini de sağladık. Zahire pazarının yanını kamyon garajı haline getiriyoruz. Zahire pazarı giriş tarafındaki alanda Ticaret Borsasına ait Borsa binasının yapılmasını sağlıyoruz. Diğer yanına da Niğde Belediyesine ait birinci sınıf bir mezbaha yapıyoruz. Dolayısıyla bu bölge her geçen gün ticari olarak gelişmeye devam ediyor” dedi.

 

 

HAYVANCILIĞA MODERN PAZAR

Niğde de Hayvan pazarının adı vardı kendi yoktu diyen Başkan Akdoğan; “Şehrimizde geçmişte bir tarla görünümünde çamurlu alan hayvan pazarı olarak adlandırılmıştı. Şehrimize yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldırdık. Bu amaçla otoyolun üst kısmında modern şartlar taşıyan hatta dezenfekte özellikleri düşünülerek hazırlanmış hayvan pazarı yapımını gerçekleştiriyoruz. Hayvan pazarımızda vatandaşın otomobilini park edeceği alanı olan Kapalı Pazar alanının yanı sıra açık Pazar alanı olan Hayvan Pazarının yapımını gerçekleştirdik. Diğer yandan şehrimizin modern bir İtfaiye binasına kavuşmasını sağladık. 24 saat esasına göre hizmet veren İtfaiyemizin hizmet şartlarını modernize ettik” şeklinde konuştu.

 

 

AK PARTİ TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR

AK Parti İl Yönetimine yapılan hizmetleri yerinde anlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “2009 Yılından bugüne kadar yaptığımız çalışmaları genel hatlarıyla anlatım ve yerinde görme noktasında AK Parti İl yönetimiyle bir gezi düzenledik. Bu programa katılan tüm Teşkilat mensubu kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Faruk Akdoğan, konuşmasına devamla şunları söyledi:

 

 

ANLATMAYA ZAMAN YETMEZ

“Atıksu Arıtma tesisimizde ciddi bir proje uyguladık. Diğer yandan Hayvan barınağı yaptık. 2 buçuk Trilyon civarında maliyeti olan Arsenik Arıtma Tesisi yapılmasını sağladık. Katı Atık Bertaraf Tesisini Niğde’mize kazandırdık. 200-300 Bin lira maliyetli yaptığımız birçok hizmeti ise anlatmaya zaman yetmez. Torbalı camii çevresinde yaptığımız düzenleme çalışmaları, şehir genelindeki kavşak çalışmalarımız gibi çok sayıda hizmetlerimizde var.

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Niğde Belediyesi olarak 3,5 yıla çok hizmetler sığdırdık. Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi ise çok büyük öneme sahip bir proje. Müteahhit firma ile TOKİ arasında imzalanacak anlaşma sonrası müteahhit firma şantiyesini bölgeye kuracak. Dönüşüm projemiz içerisinde yer alan 2. ve 3. etap yapımlarımızda peş peşe inşallah gerçekleşecek. Bununla beraber Kale mahallesinde seçimlerden önce söylediğimiz projenin de gerçekleşmesi sağlanmış olacak.

 

 

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Niğde’nin altyapısından üstyapısına kadar birçok sorunu çözdük. Çözüm bekleyen sorunlar var mı? Mutlaka var. Aslında biz kendi ufkumuzdaki Niğde’yi böyle 2-3 yıl gibi kısa bir sürede meydana getirmemiz kolay bir hadise değil. Ana değişiklikleri kısmet olur görevimize devam edersek önümüzdeki 4-5 yılsonunda çok farklı bir Niğde ile yaşayacağız. Niğde’mizi inşallah güzel günler bekliyor. Bugün dünden, yarın da bugünden daha iyi olacağının bilinmesini istiyorum.”

 

                                               ÖZMEN’DEN AKDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Belediye hizmetlerini halkın takdirle ile karşıladıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a şahsı ve il teşkilatı adına teşekkür etti.

 

 

HİZMETLER GEZMEKLE BİTMEZ

Belediye hizmetlerinin Niğde’de ne kadar önemli yönde olumlu değişikliklere sebep olduğunu gördüklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen; “AK Belediyecilikte yapılanları anlatmakla bitmez. Biz icraatlarla uğraşıyoruz. Anlatmak için durmamız gerekiyor. Yapılan hizmeti vatandaşımız görür diye düşünüyoruz. Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyoruz. Yapılan hizmetleri teşkilatımızın da yerinde görme fırsatı oldu. Belediye Başkanımızın hizmetleri 3-5 saat içerisinde gezmekle bitmeyecek kadar çok” dedi.

 

 

HİZMETLERİ ANLATMAYA DEVAM

Niğde’de pek çok alanda önemli hizmetlere imza atıldığını belirten Özmen; “Niğde Belediyesinin üstyapılar kadar değerli ve maliyet tutan altyapı hizmetleri var. Vatandaşımız bunları biliyor. Belediyemizde basın yoluyla ve hazırladığı dergi ve broşürlerle hizmetlerini vatandaşımıza anlatıyor. AK Parti İl Teşkilatı olarak bu çalışmaları bizde yerinde görerek, yapılanları vatandaşımıza aktarmaya devam edeceğiz. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

NİĞDE İÇİN NELER YAPMADIK Kİ!

Ahmet Özmen; “Muhalefet dışarıda oturduğu zaman ne yaptınız diyor? Hizmet anlamında Niğde için neler yapmadık ki? Yerel bazda baktığımızda 2 dönem üst üste CHP iktidar oldu. 2 Dönem üst üste MHP Belediyecilik yaptı. Fakat ikisinin yaptığı hizmetleri topladığınız zaman dahi, son 3,5 yılda yapılan yatırımların daha fazla olduğu görülmektedir. Bunu yerinde de görüyoruz. Vatandaşımız da biliyor” dedi.


İKTİDAR AVANTAJI YAŞANIYOR

“AK Parti teşkilatı olarak AK Partili Belediyemizin yaptığı hizmetleri anlatmaya devam edeceğiz” diyen İl Başkanı Ahmet Özmen; “Bu dönem yapılmış hizmetler, daha önce yani mesela 2004 yılında Niğde AK Parti Belediyesine kavuşmuş olsaydı o dönem yapılacak. 2009 yılından bugüne de daha büyük projelerin yani üstyapıların yapılması sağlanacaktı. Niğde AK iktidarla el ele olmanın avantajını gördü” şeklinde konuştu.

 

 

  

 

 

 

Editör: TE Bilişim