CHP’li Doğan Şafak, Bakan Yıldız’ın Niğde ziyaretini değerlendirerek; “Çiftçi elektrik borçları ile ilgili bir umudu vardı.
 
Gördüğümüz kadarıyla çiftçi yine hükümet tarafından unutuldu. İyi de sen çiftçiden alacağını alma derdinden önce özelleştirme adı altında kurumların peşkeş çekmesini önlesen, çiftçiye zaten kaynak yaratmış olursun!” dedi.
 
CHP Niğde Milletvekili Adayı Doğan Şafak, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Niğde ziyaretini değerlendirerek; “Dağ fare doğurmuştur. Seçime 25 gün kala bakanları Niğde’ye getirerek Niğdeliyi kandırma peşindeler. Ama Bakan Yıldız, kuzu kuzu borçlarınızı ödeyeceksiniz diyor. İyi de kardeşim mazotu pahalı satarsan, elektriği özelleştirirsen sonucu ne olur. Çiftçi üretim yapamaz, borcunu ödeyemez.
 
Eğer bu insanların çiftçi dostu olmak gibi derdi olsa, çiftçiye kaynak yaratmakta sorunu olmazdı. İşte size TEKEL örneği. Bütün o bina ve fabrikalar 200 milyon dolara özelleşti. Alan şirket elini bile değmeden başka bir şirkete 700 milyon dolara sattı. Oda elini sürmeden şimdiki sahiplerine 2.5 milyar dolara sattı. Alın size peşkeş çekilen kaynak. 3 milyar dolar birkaç yandaş para kazanılacağına bu para çiftçiye verilse ne olurdu.
 
Çiftçinin tarımsal amaçlı kullandığı toplam mazot miktarı bir yılda 5 milyar tl tutuyor. Peşkeş çekeceğine bu parayı çiftçiye aktarsan mazotun fiyatı 1.5 lira düştüğü gibi çiftçi üretim yapar, o zaman ülke kalkınır. Ama borç ödemesi gereken çiftçi, üretim yapmıyorsa ne yapabilir. Bunu bakan bilmiyor mu? Birde mahsul para ederken niye ödemediniz diye soruyor? Bakan bilmiyor mu Niğdelinin üretimini bitirdiniz, üstelik devlet olarak yatırım bile yapmadınız. Sonra Niye ödemediniz diye hangi yüzle soruyorsunuz Allah aşkına!” diyerek Bakan Yıldız’ın ziyaretinin boş çıktığını ifade ederek “Dağ Fare Doğurdu!” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim