Niğde İl Genel Meclis Toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanabilmesi için CHP'li Meclis üyesi Rasim Yılmaz meclis başkanlığına  soru önergesi verdi. 


Rasim Yılmaz, Niğde İl Genel Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde;  İl Genel Meclis toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanmasını,  hem Niğde halkının, hem de bütün Türkiye'nin aynı anda İl Genel Meclisinin daha şeffaf, daha hızlı ve daha tarafsız takip etmesini sağlayacağından, Meclis toplantılarının internet üzerinden canlı yayınlanması konusunun gündeme alınmasını ve oylamaya sunulması hususunu öneriyorum" dedi. 

İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna,   teknik altyapının incelenerek İl Özel İdare tarafından meclise bilgi verilmesini istedi. 


İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol ise, "Arkadaşlar eğer gündeme alınsın derse ondan sonra teknik altyapı ile ilgili biz gerekli çalışmayı yaparız. Şuan da bana söz düşmez ama normal şartlarda zaten bizim meclisimiz herkese açık, gizli kapalı bir şey yok da.... Haa... televizyon yayını yapabilirmiyiz tabi ki takdir meclisin, meclis  başkanımızın" dedi. 

Bu konuda söz alan Ak Partili meclis üyesi Sabri Bozdağ ise ; Bu konunun uygun olup olmadığını grubumuzda görüşüp ondan sonra gündeme alalım diyorum" dedi. Ak Parti grubu bu konuyu görüşmek üzere zaman istedi. 


Bakalım...  Rasim Yılmaz'ın şeffaflık ve Niğdelilerin bilgilenmesi açısından önemli  teklifine  Ak Parti grubu ne karar verecek. 

Bir sonraki toplantıyı merakla bekliyoruz.

...




Haber - Yorum : Selim GÖKEL



Editör: TE Bilişim