Cumhuriyet Halk Partisinden İl Genel Meclis Üyesi  Rasim Yılmaz' ın Mecliste yaptığı bir konuşma ortaya çıktı.  1 Yıl önce çekilen bu video da çok ilginç iddialar mevcut.

 

DSİ’nin kuyu ruhsatı ile ilgili şok iddiaları var. Belirli zamanlarda kısa süreli ruhsatların açıldığı ve bu sürede büyük tarım şirketlerinin ruhsat aldığını ve hemen ruhsatların kapatıldığını iddia ediyor.

 

CHP’li üye Rasim Yılmaz İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’den de DSİ’nin ne zamanları kuyu ruhsatı açtığını ve kapattığını kimlerin aldığının DSİ Müdürlüğünden istenmesini talep ediyor. Ayrıca DSİ Müdürünün bu konuda İl Genel Meclisine bilgi vermesini talep ediyor.

Bu talep karşısında İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin’de DSİ Müdürünün Meclise davet edileceğini belirtiyor.

 

Rasim Yılmaz’ın İl Genel Meclisinde yaptığı konuşma aynen şöyle; 

Niğde’de bazı büyük dev gibi şirketler var bu şirketler bu şirketler kuyu ruhsatı alacağı zaman, iki günlüğüne, üç günlüğüne bu ruhsatlar açılıyor. İsim vermek istemiyorum ama bu  büyük  şirketler ruhsatını alıyor. Köylü müracaat ettiği zaman  yok. Benden bizzat bu işle ilgili açık ve net olarak ifade ediyorum. Sana ne zaman açılacağını biz söyleriz dediler. Bundan iki yıl önce… Ciddi söylüyorum. Siz Meclis Başkanısınız DSİ’den isteyin 2002 yılından itibaren bu kuyu ruhsatları kaç kere açılmış kaç kere kapanmış, hangi zaman dilimlerinde kimler almış?….

 

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin : DSİ Müdürümüzü davet edelim kendisi anlatsın” dedi ve gündemdeki başka maddelere geçildi.

 

Edindiğimiz bilgi bu konuda bir yıldır bir gelişme olmamış. Ne DSİ Müdürü Meclise gelip bilgilendirme yapmış, nede İl Genel Meclis Başkanlığından ruhsatı kimlerin aldığı ve hangi  zaman diliminde kuyu ruhsatları açıldığını belirten açıklama yapılmış.

 

Rasim Yılmaz’ın bu iddiaları çok konuşulacak… Rasim Yılmaz iddialarının peşine düşecek mi?  DSİ Müdürü bu konuda ne söyleyecek?  İl Genel Meclis Başkanı bu konuya açıklık getirecek mi?

 Bekliyoruz…

 

 

Editör: TE Bilişim