Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri, AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen; “Üreticilerimizin patates fiyatlarında yaşadıkları sorunu aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah üreticilerimizin yüzlerinin güleceğine inanıyorum” dedi.



TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Özegen, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bir araya gelerek başta patateste yaşanan sorunlar olmak üzere Niğde tarımı hakkında görüşmelerde bulundu.



Nevşehir’in de ortak problemi olan patates hakkındaki görüşmelerde Nevşehir Milletvekilleri de destek verdi. Görüşmelerin ardından açıklamada bulunan TBMM İdare Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Özegen, şunları söyledi: 

“Üretilen ürünün arz–talep dengesinde yaşanan uyumsuzluk nedeniyle fiyatların düşmesi çiftçilerimizi olumsuz etkilemektedir.

 Patates ihracatının yüzde 6’tan az olması ürünün fiyat değerini bulmamasına neden oluyor.

 Bu durumu aşmak için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik ve Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş ile biraraya geldik. İhracatı artırmak için çalışmalar başlatıldı. İhracat teşvikinin yanı sıra borç ertelemesi ve birçok konu üzerinde görüşme yaptık.”




Editör: TE Bilişim