AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle Almanya’ya giden Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla buluştu.  12-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretler kapsamında Selvi’ye Avrupa Türk Demokratlar Birliğinden Abdullah Sarıaltın eşlik etti.

 

12 Nisan Cuma günü Münih Başkonsolosluğunun ziyaret edilmesiyle başlayan yoğun programda Konsolosluk çalışmaları hakkında bilgi alan Selvi, Cuma Namazı için Miesbach Ditip Camiine giderek vatandaşlarla hemhal oldu.

 

Ardından Bernau Hapishanesindeki Türk Mahkûmlarımızı ziyaret eden Selvi, onların sorunlarını dinledi. Dışarıda çalışma amacıyla yaptıkları müracaatların ekseriyetle olumsuz sonuçlandığını, kendileri ile ilgili konularda savcıların Yabancılar Dairesinin verdiği bilgiler doğrultusunda karar verdiğini ve belli bir süre ceza alanların yurt dışına gönderme kararı ile karşı karşıya kaldıklarını anlatan mahkumlarımız, namaz kılmak için seccade getirtemediklerini ve Cuma Namazı kılamadıklarını da söylediler.

 

Ziyaret sonunda sıcağı sıcağına Hapishane Müdürü ile görüşen Selvi, mahkumların taleplerini anlatarak Cuma Namazının kıldırılmasıyla ilgili müsaade aldı, yeni kitapların getirilebilmesi ve üzerinde İslami sembollerin bulunmaması koşuluyla seccadelere izin verilmesini de sağladı.

 

Daha sonra Burghausen ve Waldkreiburg’da taziye ziyaretlerinde bulunan Selvi, vatandaşlarımızın acılarını paylaştı. Böyle bir ziyarete inanamadıklarını söyleyen vatandaşlarımız duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Cumartesi gününü de oldukça yoğun geçiren Selvi, STK ziyaretleri kapsamında Güney Bavyera İslam Kültür Derneği Bölge Başkanlığı, Milli Görüş Teşkilatı Güney Bavyera Bölge Başkanlığı ve Ditip Eyaletler Birliği’ne gitti.

 

Mark Schwaven Kasabasına giderek Camiide vatandaşlarla biraraya gelen Selvi iş kazası geçiren bir vatandaşımızı da ziyaret ederek iş gücü kaybı ve emeklilik müracaatındaki problemlerini dinledi. Anzing köyünde evi yanan vatandaşımıza da geçmiş olsun diyen Selvi Münih’teki Türk esnaflarımızı ziyaret etmeyi unutmadı.

 

Selvi, Almanya’daki son gününe Uşak Milletvekili Mehmet Atalay, Uşaklılar Derneği Yöneticileri ve UETD Bavyera yönetim Kurulu Yöneticileri ile birlikte yaptıkları kahvaltılı toplantıyla başladı. Toplantıda Münih ve Bavyera bölgesindeki STK’ların durumunu değerlendirildi.

Ardından Münih Olimpiyat Kulesini gezen Selvi, Münih Bati Trakyalılar Derneğini ziyaret ederek bilgi aldı, Batı Trakyalıların Türk Vatandaşlığı alma, Müftülerini kendilerinin seçmesi gibi talepleri dinledi.

Almanya dönüşünde yaptığı ziyaretler konusunda bir değerlendirmede bulunan Selvi,  “Avrupa'da kurulan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik, oradaki esnafımızı gezdik, cezaevlerindeki vatandaşlarımızın problemlerini dinledik. Oldukça verimli geçen inceleme gezilerimizde 10 yılda ülkemiz nereden nereye geldi, çözüm sürecinde neyi hedefliyoruz, Türkiye 2023'te nerede olacak, 2023'teki Türkiye'ye yürüyebilmek için 10 yılda neler yapıldı, önümüzdeki on yılda neler yapılacağı konusunda bilgi verdik.” dedi.


















 








Editör: TE Bilişim