AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, kırsal kalkınma yatırımların desteklenmesi projeleri kapsamında 11 projeye hibe desteği sağlandığı müjdesi verdi.


 

Kavaklıoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesiyle sağlanan maddi karşılığı 2,5 milyon TL’ye yaklaştığını, proje desteklerinin soğuk hava deposu projesinden bakliyat eleme ve paketleme tesisine süt ürünleri üretim projesinden koyun çiftliği projesine çeşitlilik arz ettiğini söyledi.

 

Tarımsal sektörde çalışmalarımızda tarımsal alt yapıyı düzenleyerek, kırsal alanı yaşanabilir hale getirmeye ve kalkınmayı sağlamaya katkıda bulunacak projelere öncelikli yaklaştıklarını ve bu projelere özel önem verdiklerini kaydeden Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Tarım Bakanlığı kanalıyla ilimizde çok sayıda projeye ciddi hibe desteği sağlandı. Soğuk hava deposu projesi, bakliyat eleme ve paketleme tesisi, süt ürünleri üretim projesi, koyun çiftliği projesi, patates işleme, paketleme ve depolama yatırımı, koyunculuk yatırımı, meyve suyu kapasite artırım projesi ve un değirmeni gibi geniş bir yelpazede çok sayıda projemiz kabul edilmiştir. Bunların maddi karşılığı 2,5 milyon TL’yi bulmaktadır. Kırsalın, çalışan, üreten, yaşanan ve korunan alanlar haline getirilmesinin sağlanması için çaba ve gayretlerimiz devam edecektir”.

 



Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Projesiyle sağlanan hibe desteklerine kooperatifler ve şirketler doğrudan başvurabiliyor. Kavaklıoğlu önümüzdeki dönemde bu projelerden daha çok kuruluşun yararlanabilmesini sağlamak için de özel bir çalışmanın startını vereceklerini kaydetti. Kavaklıoğlu, tarımsal ve hayvancılık projeleri ve yatırım müjdelerinin süreceğini sözlerine ekledi.

 

 

Editör: TE Bilişim