Hakkari Çukurca’da hain saldırı sonucu 24 askerimizin Şehit edilmesi ve 18 askerimizin yaralanmasına sebep olan terörist saldırısına Niğde’den tepkiler çığ gibi büyüyor.

Öğrencilerin, Kamusen ve Esnaf tepkisin VİDEOSU SAYFANIN DİBİNDE

Niğde’de bu gün Liseli öğrenciler, Niğde Sanayi esnafı ve Kamusen Niğde Temsilciliği tarafından terör olayları kınandı, hükümet protesto edildi.
Kamusen Konfederasyonunun çağrısı üzerine Kamusen’e bağlı bütün sendikalarının üyelerinin katılımıyla Niğde’de terör kınandı.
Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Kamusen Konfederasyonu üyeleri bir basın açıklaması yaptı. Şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Kamusen’e bağlı sendikalardan Türk Eğitim-Sen Niğde İl Temsilcisi İhsan Uğraş basın açıklaması yaptı.
NİĞDE KAMUSEN’den hükümete eleştiri
Uğraş açıklamasında şu görüşlere yer verdi. ; Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız.” dedi.

Teröre, Teröriste, Destekçilerine Lanet Olsun!
Uğraş “Yüreğimizi yakan son saldırıların tam da Habur faciasının ikinci yılına denk gelmesi manidar. Habur’un mimarları acaba mesajı aldılar mı? Devletin kurumları arasında çatışma yaratanlar, gelinen durumdan memnunlar mı? Bu millet için yapılacak Anayasa değişikliğini dahi birilerine meydan okuma olarak gören kendini bilmezler, bu milletin içine nifak tohumu soktuklarını görmüyorlar mı? Diye konuştu.

Terör, Açılım safsatasından Sonra Azdı
Kamusen adına açıklama yapan Uğraş;  Yetkililerin “terör hep vardı” diye kendilerini savunacaklarını çok iyi biliyoruz. Milletimizin bir kısmının buna inanmasına da şaşırıyoruz. Biz de “hayır; terör bitmek üzereydi. Asılsız demeçlerinizle, verdiğiniz tavizlerle, mücadeleden vazgeçip, müzakereye soyunarak teröriste cesaret verdiniz. Milleti teröriste karşı savunmasız bıraktınız ve terörü siz hortlattınız.” diyoruz. “Terör vardı” diyenler: 2000’de 29, 2001’de 20, 2002’de 7 şehit verdik. Ne zaman ki, teröre “Kürt sorunu” dendi ve teröristler siyasi alanda muhatap buldu, şehit sayısı 2003’te 31’e, 2004’te 75’e 2005’te 105’e çıktı. Bu süreçte şehit sayımız bini aştı. Görmüyor musunuz?

Bu Ülkeyi Yönetenler Yanlış Yoldalar
Ey bu ülkeyi yönetenler! Yanlış yoldasınız. Avrupa Birliği’ne taviz vermeyin, ABD’ye taviz vermeyin, Büyük Ortadoğu Projesi’ne piyon olup, füze kalkanı kurdurup, İsrail’e taviz vermeyin, suça taviz vermeyin, suçluya taviz vermeyin, destekçiye, yardakçıya, şakşakçıya taviz vermeyin! 
Ustalık döneminiz gözlerinizi kör etmesin! Kısa süreli harekâtlarla işi geçiştirip, “misliyle cevap verilecek” deyip, gündem değişince yeniden teröristle müzakereye oturmayın. ‘ dedi.

NİĞDE’DE YÜZLERCE LİSELİ TEKBİR GETİREREK ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ.

Açıklamanın ardından dua yapıldı. Duanın yapıldığı sırada Niğde İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sloganlar atarak Niğde Şehitliğine gittiler. Burada dualar yapan liseliler tekrar topluca okullarına döndü. İmam Hatip Lisesinin ardından diğer liselerde aynı şekilde slogonlarla terörü protesto ettiler.


SANAYİ ESNAFI ARAÇLARI İLE AKŞAM SAATLERİNDE TERÖRÜ PROTESTO ETTİ.

Niğde’de Sanayi esnafı da bu gün akşam saatlerinde araçları ile konvoy oluşturdu. Araçlarının kornalarına basarak Niğde caddelerinde dolaşan yüzlerce esnaf terörü protesto etti.


Editör: TE Bilişim