AK Parti Niğde İl Başkanlığının Haziran ayı Danışma Meclisi toplantısı dün Parti İl binasında geniş katılımla yapıldı. Toplantıda yeni hizmet müjdeleri verildi.

 

AK Parti Niğde İl Başkanı Özmen; “Önümüzde yerel seçimler var. Seçimlerde hiçbir sıkıntımız yok. Belediye Başkanlarımız verdikleri sözleri fazlasıyla yerine getirdiler. Niğde’mize bakarsanız gerçekten çehresi değişti” dedi.

 

AK Parti İl binasında düzenlenen Niğde İl Danışma Meclisinin Haziran ayı toplantısına katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, " Ülkemizin ne zaman ayaklarının üzerine kalktığı görülse hem iç hem de dış güçler tarafından mutlaka bu ülke üzerinde oyun oynamaya çalışıyorlar " dedi.

 

“Niğde’nin yatırımda teşvik alan il konumuna gelmesinden dolayı hiç ummadığımız işadamlarından yatırım yapmak için teklifler geldi” diyen Milletvekili Kavaklıoğlu, Niğde ekonomisine de çok büyük katkıları olacak yatırımları müjdeledi.

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Geçen ay yapmış olduğumuz il danışma kurulu toplantısında Taksim ya da Gezi Parkı olayları yoktu. Ülkemizin üzerinde karabulutlar dolandı ve geçti. Ülkemizin ne zaman ayaklarının üzerine kalktığı görülse hem iç hem de dış güçler tarafından mutlaka bu ülke üzerinde oyun oynamaya çalışıyorlar. Geçmiş yıllarda geçmiş dönemlerde değişik partilerin iktidarı döneminde bu oyunlar hep oynandı. Ama o Genel Başkanlar, o Başbakanlar bir şekilde diz çöktürüldü. Ama çok şükür ne kadar öğünsek az ki, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diz çökmedi. Dik durdu ve bundan da halkımız ve milletimiz kazandı bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu bakımdan teşkilat mensupları olarak ne kadar övünsek azdır diye düşünüyor yine ne kadar çalışsak o da azdır diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

İNSEL CAMİİNE ŞADIRVAN

 

 

Başkan Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İlhanlı Mahallemizde 5 günlük bir çalışmamız var. İlhanlı Mahallesinde asfaltlama çalışmalarına 5 gün daha devam edeceğiz. Nar Mahallesinde doğalgaz çalışmaları şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine bu çalışmaların dışında Abılay Han Parkının çalışmaları tamamlandı. Kazakistan büyük elçisine Abılay Han Parkımızın fotoğrafları çekilerek gönderildi. Onlar da çok beğendiler parkın açılışına mutlaka bizde gelmek istiyoruz dediler. Önümüzdeki 10 gün içerisinde Abılay Han Parkımız için bir açılış yapacağız. İstanbul’dan da yine iki otobüs Kazak vatandaş parkımızın açılışına iştirak etmek istiyorlar. Herkesin beğendiği güzel bir park olduğunu söyleyebilirim. Diğer yandan İlhanlı Mahallesinde bozuk kaldırımlar ve kaldırım olmayan yerlerde 5 farklı noktada kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. İnsel Camisine şadırvan yapımı ve etrafına duvar çekim çalışmalarımız devam ediyor ve camii önünde bir kavşak düzenlemesi şu anda son hızıyla devam ediyor” dedi.

 

 

ATA SANAYİ ÇEVRESİNE ÇİT

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan; “Diğer yandan ata sanayide bir çalışma başlattık. Ata sanayi o mevkiiye taşındığı günden beri herkes söz vermişti fakat bizde şöyle bir söz verdik. Ata sanayi de yapmış olduğumuz bir toplantıda sanayi çevresini duvar çit ile çevirelim işçiliği ya da malzemeleri paylaşmak gibi bir karar almıştık esnaf kardeşlerimizle. Fakat burayı Niğde Belediyesi olarak onlara hiçbir yük bırakmadan ata sanayi bölgesinin etrafını duvar ile çevireceğiz. Bu çalışmanın maliyetini hesaplattık 500 bin TL çıktı. Bu çalışmamızın ihalesini yaptık, müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Geçtiğimiz günlerde de ata sanayi çevresinin duvar ve tel örgüyle çevrilme işlemine başlanıldı” şeklinde konuştu.

 

KAMYON GARAJI YAPILIYOR

 

Başkan Akdoğan; “Kamyon garajı ile ilgili proje çalışmalarımız tamamlandı. Temmuz ayının sonuna doğru ihale yapılır ve yılsonuna doğru Niğde’miz bu güne kadar hiç olmayan bir kamyon garajını kazanmış olacak. Diğer yandan Bor Niğde arasındaki yolun inşaat çalışması başlamış durumda. Müteahhit firma geldi inşaata başladı. Bu noktada da ben Milletvekillerimiz Alpaslan Kavaklıoğlu Bey’e, hem de Ömer Selvi Bey’e göstermiş oldukları gayretlerden dolayı, bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. 20 milyon TL’lik yol çalışmasını Niğde-Bor arasına Milletvekillerimizin çalışmalarıyla ve destekleriyle Niğde’miz kazanmış olduk. Teşkilatımızın desteğini de şüphesiz burada unutmamak gerekir” şeklinde konuştu.

 

AT BİNENİN KILIÇ KUŞANANIN

 

Belediye Başkanı Akdoğan; “Selçuk Mahallesinde kaldırım çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Diğer yandan Yeni Çarşı yenileme projemiz şu anda % 70 mertebesine geldi. % 30’luk bölümünü de önümüzdeki ayın yani 30 Temmuz da yeni çarşı yenileme projemiz bitirilecek. Biz seçimden önce ‘At binenin kılıç kuşananın’ diye hep söylemiştik. Başkasının 2 milyon TL ye yaptıracağı işi biz 500 Bin TL’ye, 700 Bin TL’ye yaptırıyor olmamız önemli olan. Bu durumun ben Niğde’nin kazancı diye düşünüyorum. Yine bir başka gelişme de Kızılca Deresi ile ilgili proje aşaması tamamlandı. Bununla da ilgili Milletvekillerimiz Devlet Su işleri 4. Bölge Müdürlüğünde bu işi hızlı bir şekilde takip ediliyor. Şu anda biz Niğde Belediyesi olarak kamulaştırma noktasında hesaplamaları yapmaya başladık. İnşallah hesaplamaları gerçekleştirdikten sonra DSİ Bölge Müdürlüğüne gerekli yazılarımızı vereceğiz onlar da projenin ihalesini yapmış olacaklar” dedi.

 

 

NİĞDE KENT MEYDANINA KAVUŞACAK

 

Başkan Akdoğan; “Belediyemizin önünde yürüttüğümüz meydan düzenlemesi var. Bu çalışmamızın proje aşamasında 3 kez proje tadilatı yaptık. Otopark düzenlemesinde 1 kattan 2 kata çıktık. Geçen hafta PTT Müdürümüz ile görüştük ora ile de bizim bir mahkememiz söz konusuydu. Mahkemeyi Niğde Belediyesi hak etti. Şu anda onlar bizden yer istiyorlar. PTT’ye yer gösterdiğimiz zaman o bölgeyi ve çevresinde bulunan barakaların bulunduğu yeri de çalışmamıza dahil edeceğiz. Bu yoldan geri dönüş yok bunun bilinmesini istiyorum özellikle. O alanı postane ile beraber barakalar ve binalarla birlikte 2. Etap olarak buraya dahil edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde ihalemizi gerçekleştireceğiz 10–15 gün içerisinde de inşaata başlayacağız. Bu çalışma için tahmin ettiğimiz süre 4 ay. İnşallah 4 ay da burayı bitireceğiz ve 560 araçlık ücretsiz otoparkı Niğdeli hemşerilerimize ve Niğde’mize kazandıracağız” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYEDEN BAYANLAR LOKALİ

 

Belediye Başkanı Akdoğan; “Sabiha Şahenk Kütüphanesi binası Niğde Belediyesinin şu anda. Bu binayı tamamen bayanlara yönelik bayanlar lokali haline getireceğiz. İçerisinde aerobik, fitness yani spor yapmak için gerekli her türlü alet yer alacak. Bu salonda yetkili ve sorumlular bayan olacak. Bu salonumuzu da hayata geçirdiğimizde bayanlara yönelik hizmet verecek ve yine bu salonumuzu da ücretsiz olarak hizmet verdireceğiz. Burayı da yine Ramazan Bayramından sonra yani bir ay sonra tamamlayıp hizmete açacağız. Bayanların taktirini toplayacak çok güzel bir tesis olacak. 3 katlı binamızın orta katını kafeterya yapacağız ve bayanların bu salonda hoş vakit geçirmesini ve bir araya gelmiş olmalarını sağlamış olacağız” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ KAVAKLIOĞLU’NUN KONUŞMASI

 

Konuşmasında ülke gündeminde yaşanan gelişmelere vurgu yapan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde’ye yapılacak yeni projeler hakkında bilgiler verdi.

 

Niğde Milletvekili Kavaklıoğlu; “Otoyol projesinde ise; 3 yıl sonra Ankara–Konya makas yolunda trafiğin tıkanma noktasına geleceğinden dolayı, bu yıl ihale aşamasına gelecek bir aşamada Niğde deki otoyol projemiz. Dündarlı ve Orhanlı beldelerimizin köylerinin yolları, Bakanlığımızın vereceği kaynakla yapılacak. Altunhisar’a yapılacak olan Niğde Üniversitesine bağlı bölümün yapımında YÖK’ten onay çıkması için girişimde bulanacağız. Çiftlik Keten Çimen Yolu bu hafta içinde ihalesi yapılacak. Çiftlik İlçemize yapılacak çok güzel bir Hastane yapılacak. Bunun için arsanın genişletilmesi çalışması yapılıp Hastanenin yapımına başlayacağız. Azatlı barajımız çalışması devam ediyor. Yine Çiftlik ilçemize bi kız yurdu yapımı olacak. Çamardı’da 48 konutluk TOKİ yapım ihalesi yapıldı. Ulukışla Hükümet Konağı yeniden yapılacak” dedi.

 

 

İL BAŞKANI ÖZMEN’İN KONUŞMASI

 

AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen; “AK Parti klasik olarak bilinen anlamıyla partilerden bir parti değildir. AK Parti sadece kendisini Türkiye ile sınırlayan değil, tüm dünya mazlumlarının sinerji merkezi olan büyük bir dava partisidir. Bu kutlu davada ülkemize hizmet anlayışı ile ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

‘’11 yıla baktığımız zaman Türkiye’de çok şeylerin değiştiğini görüyoruz” diyen Özmen; “Niğde kent merkezini ve ilçelerini nasıl yaşanır bir duruma getirebiliriz diye Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, İl Genel Meclis Başkanımızla ve diğer yetkililerle el ele verip çalışmalar yapıyoruz.  AK Parti bugüne kadar güzel şeylere imza atmıştır ve atmaya da devam edecektir” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Özmen; “Niğde’mize bakarsanız gerçekten çehresi değişti. Yollardan tutun parklara, sosyal tesislere, sosyal ve kültürel etkinliklere kadar…  Niğde’nin hak ettiği noktaya ulaşabilmesi için Teşkilatlar olarak başta İl Belediyemiz olmak üzere diğer ilçe Belediyelerimize de teşekkür ediyor, teşkilatlar olarak koordineli çalışmalarımız sürüyor. Biz AK Parti ailesi olarak kenetlenerek, bu oyunlara karşı dik durarak “Durmak Yok Yola Devam” diyeceğiz. Biz halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. AK Parti iktidarı olarak tarih yazmaya, seçimlerden daha güçlü çıkmaya hazır olacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim