Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer TBMM Ulaştırma Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Niğde için önemli konuları sordu

Bakanın soruları yazılı yanıtlayacağını söylemesi üzerine TBMM tutanaklarına da yansıyan Ömer Fethi Gürer’in tepkisi geldi.Ömer Fethi Gürer “Niğde’yle ilgili de söyleyin Sayın Bakan, yalnızca söz veriyorsunuz, yapmıyorsunuz on dört yıldır. Yalnızca demeç verdiniz, yalnızca demeç! ”diye seslendi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bakana yönelttiği sorularda şöyle dedi:“Ulaştırma Bakanına soruyorum: Niğde on dört yıldır havaalanı için umutla bekliyor. 2017 yılında Niğde'ye havaalanı yapılması konusunda kesin bir şey söylüyor musunuz?

    Niğde Merkez ilçe yüksek hızlı tren projesi var mı?

    Niğde-Ankara otoyolunun yapılacağını söylüyorsunuz, 2017 yılında ne kadar, kaç kilometre Niğde sınırları içinde yapılacak?
    Bunun dışında, Niğde'deki Zengen-Pozantı arasındaki yolun duble yol yapılması düşünülüyor mu?
 Bakan soruları yazılı yanıtlayacağını ifade etti. Gürer yıllardır Niğde halkının demeçlerle oyalandığını oldu olacak yapıldı yapılacak gibi demeçlerin verildiğini 14 yıldır Niğde Havaalanı konusunda söylenenlerin gerçekleşmediğini aralıklarla verilen demeçlerle yılların geçip gittiğini belirterek Niğde-Ankara otoyolu içinde geçen yılda projelendi yapılacak dendi ama yol öyle kaldı. Hükümet Niğde ilinde çok vaat az iş yapıyor. Yüksek Hızlı Tren Projesinde de Niğde Merkez ilçe yok. “dedi.
 
BOR ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a da Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesini sordu. Gürer

“Enerji Bakanına soruyorum: Niğde Bor Enerji İhtisas Bölgesi için 2017 yılında herhangi bir yatırım yapılacak mı?”
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ”Enerji ihtisas bölgesi içerisinde, Niğde Bor’da ilk değerlendirilen husus, güneş enerjisi potansiyelinin hayata geçirilmesi. Bununla ilgili olarak Türkiye'deki ilkini Konya Karapınar’da başlattık, ilk çeyrek içerisinde bu tamamlandıktan sonra, ikinci ihaleyi 2017’nin ikinci yarıyılında inşallah yapacağız. Niğde Bor da bunlardan bir tanesi. Tüm Türkiye haritası içerisinde en verimli, yani üç altyapı kriteri içerisinde en verimli hangi il çıkarsa ki Niğde Bor kapasitesi itibarıyla çok ciddi, inşallah, ikinci ihaleyi de Niğde Bor’da yapacağız.”dedi.

Gürer konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
 
 

 
Editör: TE Bilişim