CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Karayolları 6.Bölge 64.Şube Şefliği Niğde’de geçici olarak çalışan 40’dan fazla işçinin 70 gündür ücretlerinin bütçe yetersizliği nedeniyle ödenmediği bilgisini aldıktan sonra konuyu parlamento gündemine taşıdı.
 
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Karayollarında geçici olarak çalışan işçilerin mağduriyetini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na yazılı soru önergesi vererek Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan sorularına cevap istedi.
 
CHP’li Vekil yazılı soru önergesinde; “İhale şartnamelerinde hak ediş ve ödenekler ödenmese bile işçi ücretlerinin ödenmesi gerektiği belirtildiği halde işçilere maaşları ödenmemekte ve işçilerimiz 70 gündür maaş alamamasından dolayı mağdur edilmektedir” diyerek, karayolları işçilerinin bulunduğu durumu Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın dikkatine getirdi.
 
Şafak, “Bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan iş bu ihalenin hak edişleri ne zaman ödenecektir?” diye Ulaştırma Bakanı’na sordu.
 
Doğan Şafak, “Karayolları Genel Müdürlüğü, yukarıda belirtilen hususla ilgili olarak, ihale alan firmalara, ihale şartnamesinde belirtilen ve işçilerin maaşlarının ödenmesi hususunda gerekli hukuki işlemlere başlayacak mıdır?” diye Bakan Yıldırım’a sordu.
 
Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde’de geçici olarak karayollarında çalışan işçilerin bulunduğu duruma yönelik ülke genelinde bir araştırma yapmayı ve bu doğrultuda aynı durumda olan işçilerin mağduriyetini gidermeyi düşünüyor musunuz? diye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sordu.
 
BU YAPILAN VİCDANSIZLIK !!!
 
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Niğde Karayollarında geçici olarak çalışan 40 işçinin mağduriyeti görmezden gelinecek bir durum değil. 70 gündür bu insanlar evine ekmek götüremiyor. Kendileri 1 ay maaş almasalar bakalım neler olur! Sonra biz işçinin yanındayız, diyorlar. İşçinin alnının teri kurumadan parası ödenmelidir. Tabi bunu anlayanlara söylüyorum. Ulaştırma Bakanı sayın Yıldırım bu konuya bir an önce el atmalıdır. İşçinin emeğini ve hakkını kimseye yedirtmemelidir. İlgili kurumlara talimat vermeli ve bu sorunu acilen çözmelidir” dedi.
 
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, daha öncede karayollarında geçici olarak çalışan işçilerin kadroya alınıp alınamayacağını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sormuştu.
 
 
CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın yazılı soru önergesinin tam metni:
 
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
 
Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.
Doğan ŞAFAK
Niğde Milletvekili
 
Karayolları 6.Bölge 64.Şube Şefliği Niğde’de geçici olarak çalışan 40’dan fazla işçinin 70 gündür ücretleri bütçe yetersizliği nedeniyle ödenmemiştir. İhale şartnamelerinde hak ediş ve ödenekler ödenmese bile işçi ücretlerinin ödenmesi gerektiği belirtildiği halde işçilere maaşları ödenmemekte ve işçilerimiz 70 gündür maaş alamamasından dolayı mağdur edilmektedir.
 
 
Bu bağlamda;
 
 
1-Bakanlığınıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan iş bu ihalenin hak edişleri ne zaman ödenecektir?
 
 
2-Karayolları Genel Müdürlüğü, yukarıda belirtilen hususla ilgili olarak, ihale alan firmalara, ihale şartnamesinde belirtilen ve işçilerin maaşlarının ödenmesi hususunda gerekli hukuki işlemlere başlayacak mıdır?
 
3-Türkiye genelinde, Karayolları 6.Bölge 64.Şube Şefliği Niğde’de geçici olarak çalışan işçilerin durumunda olan kaç geçici karayolu işçisi vardır?
 
4-Niğde’de geçici olarak karayollarında çalışan işçilerin bulunduğu duruma yönelik ülke genelinde bir araştırma yapmayı ve bu doğrultuda aynı durumda olan işçilerin mağduriyetini gidermeyi düşünüyor musunuz?
 
Editör: TE Bilişim