”Bayrakların sökülmesi yerine çiçekler ekilmesi sadece çevreci bir anlayışın sonucu mudur? Yoksa AKP iktidarının başlattığı açılım denilen yıkım projesine katkı sağlamak mıdır?  
Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil İlimizde bazı kavşaklarda bulunan bayrak direklerinin sökülmesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.   
Bir süredir takip ettiğimiz önemli bir hususu sizlerle paylaşmakta yarar görmekteyim. İçinde bulunduğumuz bu hassas günlerde her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz milli birliğimizin simgesi, bağımsızlığımızın timsali ay yıldızlı bayraklarımızın şehrimizin muhtelif döner kavşaklarının çevresinden bulundukları direklerin kaldırılması suretiyle indiriliyor olması bizleri son derece üzmüş ve derin endişelere sevk etmiştir.  
Buradan yetkililere soruyorum: 
ü       Şehitlerimizin son örtüsü, kızlarımızın gelinliği diyerek baş tacımız yaptığımız bayrağımızın bulundukları gönderlerden indirilmesi şehre ne gibi bir estetik görünüm kazandırmıştır?
ü       Bu bayraklar herhangi bir şikayet üzerine mi indirilmiştir?
ü       Aziz ve şanlı bayrağımızdan daha estetik bir şehir süsü olabilir mi?
ü       Bayrakların sökülmesi yerine çiçekler ekilmesi sadece çevreci bir anlayışın sonucu mudur yoksa AKP iktidarının başlattığı açılım denilen yıkım projesine katkı sağlamak mıdır?  
Bunu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Zira burası ne etnik milliyetçiliğin kol gezdiği ne de aşırı milliyetçi yaklaşımlarla farklı etnik kökene mensup vatandaşlarımızın tehdit altında bulundurulduğu bir kenttir. Burası herkesin kardeşçe, sevgiyle ve birbirine saygıyla yaklaştığı huzur kenti Niğde’dir. Bu şehrin muhtelif yerlerine dikilen al bayraklar da bu birlikte yaşayabilmenin, bu bin yıllık kardeşliğin ve birbirine sevgiyle bağlı olmanın en somut işaretidir.
Bayraklarımızın kimleri ne şekilde rahatsız ettiğini anlayamıyoruz. Bu hususla ilgili olarak yetkililerin bu yanlıştan en kısa zamanda vazgeçerek o bayrakları yerine dikeceğini umut ediyoruz.  
Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
 
Editör: TE Bilişim