Ak Parti Niğde Teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün, Ak Parti İl Yönetimi, Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri, İl Meclis Başkanı ve üyeleri yanı sıra, geçtiğimiz günlerde İl-ilçelerin gençlik ve kadın kolları yönetimleri de şikayette bulunmuşlardı.

Kılıçdaroğlu’nun genel kurul, kongre ve twitterden yaptığı hakaret içerikli açıklamalarına sessiz kalmadı ve Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet başvurusunda bulundular.

Adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir; “bugün Ak parti il teşkilatı olarak adliye sarayına gelerek Sayın Cumhurbaşkanımıza devletimizin ve milletimizin en büyük değerlerinden biri olan Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaretle alakalı şikayet dilekçesinde bulunacağız. Ana muhalefet partisi lideri defalarca Cumhurbaşkanımıza hakarette bulundu ve bunu farklı toplantılarda da tekrarlardı sürekli. Biz bu hakareti kesinlikle kabul edemeyiz. Cumhurbaşkanımızın nasıl demokratik seçimle seçildiğini herkes biliyor. Milletimizin yüzde 52’lik oyunu alarak ana muhalefette dahil diğer muhalefet partilerin çıkarttığı adaylara karşı ezici bir çoğunlukta ve halkın sevgisiyle seçilmiş bir Cumhurbaşkanı ve bizim kurucu başkanımız ve Cumhurbaşkanımız. Böyle bir hakareti kabul etmemiz mümkün değil. Ana muhalefet lideri diğer devletlerin önde gelenlerine, diğer devletlerin devlet başkanlarına, hatta kendi halkına zulmeden kendi halkının kanını döken liderlere ve Esad’a dahi sahip çıkıyor. Bu aynı saygıyı Cumhurbaşkanımıza da bekliyoruz. Kendi kabahatlerini ve başarısızlıklarını örtmeye çalıştıklarını söyleyerek bunu Cumhurbaşkanımıza hakaret ederek yapmamaları gerektiğini belirtti.

Özdemir; “Biz bu şikayet dilekçelerimizi şimdi veriyoruz ama şimdiye kadar Niğde’de yüzlerce belki binlerce dilekçe oluştu Cumhurbaşkanımıza hakaretten dolayı. Halkımız milletimiz Cumhurbaşkanına sahip çıkıyor ve sahip çıkmaya da devam edecek “ dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak aslında milletimize sahip çıkmak devletimize sahip çıkmak ve ülkemize sahip çıkmaktır. Bazıları beğenmeye bilir ama halkın ezici çoğunluğuyla seçilmiş ve milletin başı olmuş bir kişiye hakaret etmek kimsenin hakkı değil. Bu bağlamda CHP Genel Başkanı haddini aşarak Cumhurbaşkanımıza hakaret etmişlerdir bunu bizim kabullenmemiz mümkün değil bu bakımdan bugün CHP’nin Genel Başkanıyla ilgili tüm arkadaşlarımıza beraber şikayet dilekçesi ve suç duyurusunda bulunacağız.  Bundan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanımıza hakaret edilmesine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Göz yummayacağız görmezden gelmeyeceğiz. Bu hakaret hazımsızlığın sonucu olarak ortaya çıkıyor. Sonuçta milletin karşısına sende çıkıyorsun diğeri de çıkıyor herkes kendini anlatıyor. Milletimizin tercihi sandıkta tecelli ediyor ortaya çıkıyor. Bunu hazmedeceksin, hakaret etmeyle hiçbir yere varılamayacağını sende biliyorsun, herkes biliyor ama buna bizimde sessiz kalmamız duyarsız olmamız doğru değil. çünkü Cumhurbaşkanı, Cumhurun başkanı yani milletin başkanı, devletimizin başı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim