Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Kongresi yapıldı. MHP Niğde İl Kongresi 21 Şubat 2015 Cumartesi günü Niğde Hüdavent Hatun Düğün Salonunda yapıldı. 

Haber; Selim GÖKEL
Video; Enes Can ÖZMEN
Fotoğraf; Yasin YURTMEN

600 delegenin oy kulllanacağı deleye kongreye iki aday ile gidildi, mevcut il başkanı Ali Güngör ve Murat Şenel Niğde il başkanlığı için aday oldu. 

MHP Niğde İl Kongresine Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu'nun katılımı ile yapıldı. Kongre Divan başkanlığının oluşturulması, saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. 
Kongreye partililer  yakalarında Ege Üniversitesinde pkklı öğrenciler tarafından öldürülen  Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafları ile salona girdiler. 

MURAT ŞENEL ÇOK KISA KONUŞTU

Kongrede ilk konuşmayı Murat Şenel yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un bir şiiri ile konuşmasına başlayan ve çok kısa konuşma yapan Murat Şenel;  Türkiye Cumhuriyetinin topraları 779 bin kilometrekare, Dünyanın tamamının toprakları 22 milyon kilometre karedir. Ecdat bunun 14 milyon kilometrekaresinde bayrağımızda ezan-ı muhammediye okutmuştur. Peygamber efendimizden sonra islama en büyük hizmeti Türk Milleti yapmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Dünyasının kalbi, çiğeri, böbreği, dalağı, beyni... herşeyidir. Bu yüzden biz Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Biz şehidimiz olduğu için konuşmamızı uzatmak istemiyorum"dedi. 

Murat Şenel'in kısa konuşmasının ardından ise mevcut il başkanı Ali Güngör konuştu. 

MİLLET TERCİH YAPACAK; YA KUZGUN LEŞE, DEVLET BAŞA

Ali Güngör ise; Yaklaşık 4 ay sonra Türk Milleti,  Türkiye Cumhuriyetinin varlık ve bekasını tayin edecek bir girişimde bulunacaktır. Milletimiz elinde oy pusulası ile "Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe" tercihinde bulunacaktır.Hafızlarımızı bir yoklamak gerekmektedir. Devleti kuzguna mı yoksa haine mi verecektir. Akp 12 yılda yaptıklarını hatırlatmak istiyorum. Çiftiçiye ananıda alda git, askerimizin başına çuval getirip. Kör olmana rağmen sana iş verdik diyen özürlü insanlarımız ile dalga geçtiklerini unutmadık. Kendi suçlarını örtmen için bürokrasinin altını üstüne getirdiler. Biz bunları da unutmadık. Devlet ihalelerinin kendi yandaşlarına peşkeş çektiler. Kendi vakıflarına paralar akıttılar. Kendilerini rahatlatmak için dinen ve vicdanen rahatlamak için fetva yayınladılar. Ayakkabı kutularındaki yolsuzluklarını, bileklerindeki 700 bin liralık saatlerini unutmadık."dedi. 

NİĞDE'YE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPANLARA HESAP SORACAĞIZ
Ali Güngör; Şahsım ve arkadaşlarım MHP yönetimine talibiz, amacımız Niğde'de MHP'yi birinci parti yapmak, genel seçimlerde de MHP'nin zaferine katkıda bulunmak istiyoruz. AKP iktidarının yerel yönetimleri ellerinde bulundurmasına rağmen, Niğdemize yaptığı üvey evlat muamelesinin ise hesabını soracağız. Nihai amacımıza ulaşmak için partimizin resmi ve gayri resmi tüm unsarları aktif olarak görev yapacak ve çalınmayan kapı bırakmayacaktır. Sokak sokak milliyetçi hareketin iktidarı için çalışacağız"dedi. 

 NİĞDE'DE VATAN HAİNLERİNİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ KALMAMIŞTIR. 

Daha sonra Ülkü Ocakları Niğde Başkanı Hakan Haydar Şentürk sert bir konuşma yaptı. Sözlerine; Canımız yanmıştır, son noktadayız. Buradan açık ve net olarak söylüyorum ki; " Niğde'de, Niğde Üniversitesinde hiç bir vatan haini, hiç bir bölücünün can ve mal güvenliği kalmamıştır. Dün Ege Üniversitesinde, bir dava arkadaşımız, ülküdaşımız,  Pkk, hain, şerefsizler tarafından şehit edilmiştir. İdam sehpalarından hiç bir zaman  çekinmedik, tehditlerden, baskılardan hiç bir zaman yılmadık. Üçbeş çapulçuyu bu memleke gelip de söz sahibi ettirmeyeceğiz. Hiç bir pkklıya da söz hakkı tanımayacağız. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. 

ZÜHAL TOPÇU; OYUNA GELMEYELİM, OYUNU FARK EDELİM

Daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu bir konuşma yaptı. Topçu konuşmasında; Ülkücüler ve Milliyetçiler olarak bu oyunu görmemiz lazım, bu oyunu fark etmemiz lazım. Çünkü bu oyun bize ilk defa oynanmıyor. 1980'de de aynı oyun oynandı. 80 ihtilalinde en büyük darbe Milliyetçi harekete inmiştir. İşte bu açıdan bakıldığında bu hareketin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu çok daha iyi hissetmemiz lazım. Çünkü Türkiye'de oynanan bütün oyunlar MHP üzerinde oynanmaktadır. 46 yıllık bir davayız biz. Geçirdiğimiz sürece bir baktığımızda, hep çilelerle geçti. 5 Bin tane şehidimiz var. Dün bir tane yavrumuz daha şehit edildi. Ama burada sakinliğimiz ve sukunetimizi korumak durumundayız" diyerek partililere tavsiyelerde bulundu. Hükümetin uygulamalarını sert bir şekilde eleştirdi. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu konuşmasının ardından adaylar Ali Güngör ve Murat Şenel'i yanına alarak hep beraber birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

MÜMİN İNAN'IN DELEGELİĞİ SİLİNMİŞ

Kongrede oylamaya geçildi. 600 delege akşam 17;00'a kadar oy kullandı. Kongreye katılan MHP eski milletvekillerinden Mümin İnan'ın delegelikten silindiği ve oy kullanamadığı anlaşıldı. Bor ve  Çiftlik ilçesi yönetimi karar almış ve sosyal medyadan, aday Murat Şenel'i destekliyeceklerini bildirilmişti.  Gergin bir kongre yaşanırken her hangi bir olaya da meydan verilmedi. Sandıkların açılmasının ardından;

MHP Niğde İl Başkanlığına ; mevcut il başkanı Ali GÜNGÖR 332 oy ile  seçildi. 
Diğer aday Murat ŞENEL ise 229 oy aldı.
Geçersiz oy; 7
Kullanılan oy sayısı; 568



Editör: TE Bilişim