MHP 2014 Yerel Seçimler için ilk il belediye başkan adayını Aksaray’da açıkladı. Niğde teşkilatı tam kadro Aksaray’a giderek, Yerel Seçimler için hazır olduklarını ifade ettiler.

 

Haber-Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Mart 2014’de yapılması beklenen seçimler için Milliyetçi Hareket Partisi kolları erken sıvadı. Aksaray İl Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak’ı Türkiye’nin ilk il belediye başkan adayı olarak açıkladılar.

Cumartesi saat 17:00’da Aksaray Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ki etkinliğe MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ve yönetimi ile birlikte 22 il başkanı katıldı.

Etkinliğin başlamasından sonra MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile birlikte MHP’nin kurmay kadroları tam kadro hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Aksaray İl Başkanı Op. Dr. Rıfkı Karabatak , geceye katılan tüm ülküdaşlara teşekkür ederek, MHP’nin genel politikaları ile yerel stratejilerini aktardı.

Daha sonra Aday tanıtım programı çerçevesinde MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli kürsüye çıkarak 1 saat 20 dakika boyunca hükümeti ve politikalarını sert bir şekilde eleştirdi.

Bahçeli konuşmasında;  Türkiye'nin aşırı derecede risklerle çevrelendiği, millet ve devlet bekasının pamuk ipliğine bağlandığı bir süreçte Aksaray'da olduklarını belirten Bahçeli, Aksaray'da olmasının anlamının çok fazla olduğunu ifade ederek, "Partimizin Belediye Başkan adayını ilan edeceğiz. MHP 385 gün sonra yapılacak seçimler için hazırlıklarını sürdürmektedir. İl bazında ilk adayımızı açıklayarak, durmadan, yılmadan ve en ufak aksamaya prim vermeden başarıya koşacağız" dedi.

MHP'ye ihtiyaç olduğunu ve MHP'ye olan çağrılar ve taleplerin çığ gibi büyüdüğünü savunan Bahçeli, "Aksaray'ın makus talihi bizimle değişecektir. İki dönem verilen ara 385 gün sonra bitecektir. Bunu biliyor, inanıyor, Aksaraylılara güveniyorum. Aksaray'ın coşkun ırmaklar gibi üç hilale akacağını görüyorum. Aksaray'ın MHP'de karar kılacağına inanıyorum. Heyecanınız bunu gösteriyor. Mahalli idareler seçimleri bir milat olacak ve Aksaray'ın ters giden talihi düzelecek. Aksaraylıların umutsuzlukları bitecek, hizmet MHP ile gelecektir. Aksaray'a yapacaklarımız var, sözümüz var, vefa borcumuz vardır. Bu itibarla İl Belediye Başkan adayımızı ilk kez buradan duyuruyoruz.

Aksaray'dan başlayan yolculuğun İç Anadolu'ya örnek olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR SÜREÇTE"

 

Türkiye'nin tehlikeli bir süreçte olduğunu ve Türk milletinin ateşe atılmanın eşiğine geldiğini iddia eden Bahçeli, İmralı görüşmelerini değerlendirdi. Bahçeli, "Karanlık kampanya aziz milleti bitişe ve batağa sürüklemektedir. Terör lobisi AKP'yi esir almıştır ve kardeşliğimiz, birlikte yaşama azmimiz silinmek istenmektedir. Başbakan'ın Milliyetçiliği ayaklar altına alarak Türklüğü yok farz etmesinde vicdan yozlaşmasının payı olduğu kadar, İmralı canisinin tesirinin olduğu da bellidir. Başbakan için tek amaç Başkan olmaktır. TBMM, dün istila ve işgale karşı direncin karargah merkezi iken bugün ne hallere gelmiştir. İmkansız görülen ne varsa hayata geçmiştir. Henüz Türk milliyetçileri son sözü söylemedi. Çözüm süreci ismiyle başlatılan ve çürümeye yol açacak olan gelişmeler, yoğun saldırının gittikçe derinleştiğini gösterdi" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın kendilerini korkaklıkla itham ettiğini söyleyen Bahçeli, "Korkak mı, cesur mu olduğumuzu merak ediyorsan 44 yıllık mücadelemizin herhangi bir sayfasını aralaman ve gözden geçirmen her şeyi ortaya koyacaktır. Biz senin gibilerle mücadele ederek bugünlere geldik. Ölüm bile bizi yolumuzdan döndürmedi. Kurşunlar ve idamlar bile inançlarımızdan çevirmedi. Sen kim, bize korkak demek kim? Bizde mangal gibi yürek, yenilmeyecek kudret, haine aman vermeyecek cesaret, Türklüğü ezdirmeyecek fazilet, milleti yalnız bırakmayacak muhabbet vardır" diye konuştu

Hakan Er’den Karabatak’a Tam Destek!

MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ise Aksaray Belediye Başkan Adayı olan Rıfkı Karabatak’a tam destek verdiklerini açıklayarak, “Değerli kardeşim, dava arkadaşımın belediye başkan adayı olması hem beni, hem de davamızı onurlandırmıştır. Artık gelinen süreçte, Aksaray, AKP’nin yarattığı kıskacı yaracaktır. Aksaray’da yükselen Milliyetçi Hareket, Niğde’yi, İç Anadolu’yu aydınlatacaktır. Elimizden gelen tüm olanaklarımızla, var gücümüzle Rıfkı Başkan’ın kazanması için seferber olacağız! Aksaray bizler için özel bir öneme sahiptir. Niğdeliler için ayır bir öneme sahip, bu naçizine ilimizde 3 hilalin zaferi bizleri daha çok mutlu edecektir. Allah tüm dava arkadaşlarımızın yar ve yardımcısı olsun!” dedi.

Aday tanıtım programından sonra sanatçı Ahmet Şafak’ın konseri ile salondaki 2 bin kişiyi aşkın insan gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.


Editör: TE Bilişim